Skip to main content

Victoria & Josefine klar til kürfinale ved EM

Victoria Vallentin og Josefine Hoffmann red sig ind i den individuelle kürfinale, men den individuelle medaljekamp i U25 Grand Prix blev et rent tysk/hollandsk opgør
| admin

Victoria Vallentin red Brooklyn i U25 Grand Prix fredag ved EM i Hagen, og hun måtte vente til lørdag middag på at vide med sikkerhed, at hun var kvalificeret til Grand Pri kür. Det lykkedes, da hun sluttede på en flot 8. plads i det skrappe selskab med 72,051% efter nogle kostbare fejl, fordi Brooklyn gjorde lidt store øjne på den imponerende stævneplads. Victoria Vallentin fik Brooklyn fint gennem programmet – trods store øjne – Zibrasport Equest

EM-debutant Kathrine With Petersen og Hjorts Rapsody in Blue. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Kathrine har en hest til fremtiden

Lørdag var det så de øvrige tre danske rytteres tur til at forsøge at nå ind i kürfinalen. Emma Skov var først ude på Sunset Hit-sønnen Cracker Jack. De åbnede godt, men i traversaden slog Cracker Jack fra og begyndte at bakke. Emma klappede og beroligede ham, men lige meget hjalp det. Cracker Jack var absolut ikke tilpas inde på banen, og Emma valgte at række armen i vejret og opgive.
Kathrine With Petersen og den kun 8-årige Hjorths Rapsody in Blue e. Blue Hors Don Romantic, viste igen i den individuelle konkurrence flere højdepunkter, og hestens åbenlyse kvalitet for de samlede øvelser lover godt for parret. Deres ridt i dag, gav ikke nok til at sende dem i kürfinalen, men værdifuld erfaring, som kan blive guld værd for denne ekvipage.

Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver med i kåurfinalen. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Josefine og Driver videre til kür

Det har været et udfordrende mesterskab for Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver. De to har vist flere højdepunkter i deres ridt, men desværre har deres forberedelse ikke været optimal, og det har resulteret i for mange, for dyre fejl. Josefine åbnede godt på Driver med flotte øgninger og flydende traverser. Han gik lidt i stå for hende i den første piaffe, men passagen var til gengæld med flot løft. Efter travprogrammet lå de til over 70%, men uro i den samlede skridt, og en vis spændthed i den frie skridt, kostede hende 5-procentpoints. Et godt galopprogram fik pointene til at stige igen, indtil en fejl i etterne, slog dem tilbage i tendensen. Den afsluttende midterlinje indhentede noget af det tabte, og de sluttede med 67,282% og en 17. plads – 18 ekvipager går videre til kürfinalen søndag formiddag.

Guldvinder fra Tyskland: Raphael Netz og Elastico. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Holland og Tyskland dominerede

For Holland og Tyskland var U25 Grand Prix’en den rene triumf, tyske ryttere på guld- og sølvpladsen: Raphael Netz/Elastico og Simmieke Rothenberger/Flanell med hollandske Jessica Poelman/Chocolate Cookie R.D.P. på bronzepladsen, så kom endnu to tyske ryttere og to hollandske inden Victoria Vallentin indtog 8. pladsen.
Ren magtdemonstration for de to nationer.

Se resultatet HER