Skip to main content

Nu kan du købe moderigtige sneakers… til din hest

Ja, du læste helt rigtigt. Er du til Adidas, Nike eller et tredje brand, så kan du nu angiveligt få specialsyet et par matchende sko til din hest for den “nette” sum af 9.000 kr. hos Horse Kicks.
| admin

Manden bag de såkaldte gummisko til heste er Marcus Floyd, en kunster fra Kentucky, USA, og den innovative hestesko har han udviklet som en del af et samarbejde med det lokale turistbureau VisitLex i Kentuckys næststørste by Lexington.

Ifølge CNN tog VisitLex fat i Floyd forud for Breeders Cup, som afvikles i netop Lexington i disse dage. “Deres intention var at skabe opmærksomhed på “Bluegrass staten” (red. Kentucky) som helhed,” forklarer kunstneren til CNN.

Sådan ser det ud, når en hest har fået en moderigtig sneaker på. Foto: VisitLEX

Floyd, som kalder sig selv for en rigtig sneakerentusiast, har i forvejen erfaring med design og tilretning af sko – men hestesko må alligevel være noget nyt. Ifølge ham selv kan det tage op til 17 timer at skabe et sæt sneakers til heste. Han starter med at købe et helt almindeligt sæt sneakers, hvorefter han nænsomt skiller dem ad, for så til sidst at sætte dem sammen til “hestesko” ovenpå en almindelig hovsko.

Læs også: Myte, magi og mystik: 12 ting du måske ikke vidste om hestesko

Og ja, ifølge kunsteren selv skulle skoen angiveligt kunne bæres af din hest – selvom det mest af alt lader til at være et godt marketing stunt.

Marcus Floyd arbejder på et sæt sneakers til en hest. Foto: Horse Kicks

Synes du ideen om matchende sko med din hest lyder som noget for dig, så kan du bestille speciallavede sko til din hest på Marcus Floyds hjemmeside Horse Kicks. Priserne starter på hele 1.200 dollars svarende til ca. 9.000 kr. afhængigt af designet.

Om den opmærksom som projektet har fået, udtaler kunsteren til CNN: “Jeg tror ikke, at nogen af os havde forventet, at det ville blive så stort, som det er blevet. Som kunster føler jeg mig lettet.”