Skip to main content

Stutteri Volstrup køber Bonaparte Z

I flere år har Stutteri Volstrup haft Dansk Varmblods-hingsten Bonaparte Z stillet rådighed på den nordjyske hingstestation. Nu har Henning Jensen taget skridtet videre og købt hingsten, som nu skal rides af Torben Frandsen.  
| admin

Henning Jensen og Pia Holländer driver til daglig hingstestationen Stutteri Volstrup i Svenstrup, Nordjylland. De har mere end 30 års erfaring inden for branchen og i 2020 kunne de tilføje en ny, spændende hingst til deres kollektion; nemlig Bonaparte Z e. Balou du Rouet Z/Lux Z (opdr. Schou Absolute Horses).

Det var en stor glæde at få en hingst som ham i stalden, en hingst, med et helt særpræget og roligt temperament som Henning ikke er bleg for at udtrykke sin begejstring for. 

Indtil for nylig har den dygtige ungrytter, Astrid Svenstrup, været i sadlen på Bonaparte og sammen har makkerparret gjort flot figur på konkurrencebanerne i både ind- og udland. Det er bl.a. blevet til en placering som nr. 4 ved U25 mesterskabet i 2021, efter de blot havde haft 15 starter sammen. 

Læs også: Her er årets bedste unge dressur- og springheste

Bonaparte Z & Astrid Svenstrup. Foto: Zibrasport Equest

Ifølge Dansk Varmblods bedækningstal for 2022, ligger Bonaparte Z som nr. 5 af de mest benyttede springheste. 

Hingsten er opdrættet hos Schou Absolute Horses i Somersted og har indtil nu været ejet af Emil Hallundbæk. Stutteri Volstrup overtager nu hingsten efter en fælles beslutning taget mellem Henning og Emil. 

Fremover vil det være Torben Frandsen som skal ride hingsten og de to har allerede trods det korte samarbejde, haft deres stævnedebut. Det er planen at det nye par skal stille til start under Hingstekåring i Herning i marts. 

Læs også: Rolf-Göran Bengtsson – testrytter i Herning