Skip to main content

Pararytterne er igen nomineret til en pris!

Siden 2002 har Parasport Danmark i samarbejde med Pressalit kåret Årets Para-atlet, og i år er to ud af tre nominerede ryttere.
| admin

De bedste danske para-atleter har haft et historisk flot år 2022 med ikke færre end 17 EM- og VM-medaljer, og samtidig har de sikret Danmark fem kvotepladser til de Paralympiske Lege i Paris i 2024.

Traditionen tro fejres årets største præstationer på et pressemøde den 9. februar, hvor titlen som Pressalit Årets Para-atlet og de medfølgende kr. 40.000,- tildeles en atlet eller et hold, der i særlig grad har udmærket sig i det forgangne år. Der er tre nominerede til prisen – Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen samt landsholdet i kørestolsrugby.

Læs også: Guld-Tobias tog pris ved Sport 2022 – Zibrasport Equest

Paradressurrytterne Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen samt landsholdet i kørestolsrugby er de tre nominerede til titlen som Årets Para-atlet 2022.

Om de to ryttere skriver Parasport Danmark:

Tobias Thorning Jørgensen, paradressur
Han bliver ved med at imponere, 23-årige Tobias Thorning Jørgensen. Siden sit store internationale gennembrud i 2019 har han ikke set sig tilbage, og i 2022 red han og Jolene sig til to individuelle guldmedaljer i grad III ved VM i ridesport i Herning, hvor de også havde en stor andel i den danske sølvmedalje for hold. Hans freestyle-sejr kom i hus efter et imponerende ridt, der med 86,513 % blev bedømt med den højeste score, der nogensinde er givet i grad III. Resultaterne var medvirkende til, at Tobias Thorning Jørgensen i januar blev tildelt Kulturministerens Parasportspris 2022.
Tobias er bosiddende i Give.

Katrine Kristensen, paradressur
26-årige Katrine Kristensen og hesten Gørklintgaards Quater markerede sig også på fornemste vis ved VM på hjemmebane i Herning i august. I grad II gjorde de Tobias Thorning Jørgensen kunsten efter med to fantastiske ridt, der henviste flere rutinerede paralympiske medaljetagere til sekundære placeringer. Det individuelle program blev vundet med en bedømmelse på 75,788%, og i freestyle kom ekvipagen over de magiske 80 procent med 80,354%. Derudover havde også de to stor andel i den danske holdsølvmedalje. Katrine Kristensen har blot dannet par med den charmerende Gørklintgårds Quater siden foråret, men de to passer perfekt til hinanden og med hjælp fra træner Cathrine Laudrup-Dufour lykkedes det at omsætte det partnerskab til gyldne præstationer.
Katrine er bosiddende i Roskilde.

Om prisen ‘Pressalit Årets Para-atlet’

Pressalit A/S tilbyder fleksible køkken- og badeværelsesløsninger til mennesker med nedsat funktionsevne, og her er der som i parasporten fokus på at fjerne begrænsninger og skabe nye muligheder for personer med handicap. Sammen med det årlige Pressalit Sports Academy er prisen “Pressalit Årets Para-atlet” en måde at honorere para-atleter, som gennem deres sport er gået forrest, har grebet mulighederne og har arbejdet dedikeret for at kunne toppræstere.

Ved nomineringerne er der lagt vægt på, at atleten har markeret sig på den internationale scene og præsteret på allerøverste niveau.

Prisen er blevet uddelt siden 2002, hvor Pressalit blev hovedsponsor for Parasport Danmark, og de ti seneste vindere er:

2012: Jackie Tony Christiansen, atletik

2013: Landsholdet i kørestolsrugby

2014: Amalie Vinther, svømning

2015: David Amager, landstræner i ridning

2016: Peter Rosenmeier, bordtennis

2017: Daniel Wagner, atletik

2018: Stinna Tange Kaastrup, ridning

2019: Lisa Kjær Gjessing, taekwondo

2020: Landstrænerteamet, skydning

2021: Tobias Thorning Jørgensen, paradressur