Skip to main content

Parasporten i Danmark fyldte 50 år

Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF), der siden 2016 har båret navnet Parasport Danmark, blev stiftet den 31. oktober 1971 i Aarhus.
| admin

Tobias Thorning Jørgensen, Brita Falkensten Andersen og Stinna Tange Kaastrup er bare et lille udvalg at dygtige ryttere, der har gjort det godt i dansk parasport.

Og netop parasporten i Danmark fyldte rundt den 31. oktober 2021. For 50 år siden blev forbundet stiftet – dengang hed det Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF).

Dagen blev markeret med en reception, hvor bl.a. prinsesse Benedikte deltog.

“Fejringen af Parasport Danmarks 50 års-jubilæum er i fuld gang, og i dag samledes venner, samarbejdspartnere, idrætsudøvere, trænere, frivillige, politikere og andre med tilknytning til Parasport Danmark til reception i Idrættens Hus i Brøndby, hvor også forbundets protektor, H.K.H. Prinsesse Benedikte, deltog,” skrev Parasport Danmark på deres Facebook-side.

Her har de også hyldet ridesporten tidligere i år.

Fra Parasport Danmarks Facebook-side:

DRESSUR PÅ HØJESTE NIVEAU

1990’erne stod i ridningens tegn i DHIF. I 1991 fejrede DHIF sit 20 års-jubilæum med at afholde VM i dressur på det nationale hestesportscenter Vilhelmsborg syd for Aarhus. Det var på daværende tidspunkt det største internationale parasports-event på dansk jord. Verdensmesterskaberne blev en succes med deltagelse af 82 ryttere fra 15 lande. Over 300 frivillige sørgede for, at alt gik efter planen. Også sportsligt blev mesterskaberne en succes for Danmark, hvor rytterne sikrede sig en guld-, to sølv- og en bronzemedalje.

Verdensmesterskaberne gik så godt, at Danmark endnu en gang blev valgt som værter allerede i 1999. Størrelsen på mesterskaberne var i mellemtiden vokset, så der denne gang deltog ryttere 120 fra 30 lande. De danske ryttere viste endnu engang højt niveau, og medaljehøsten blev identisk med resultaterne fra 1991.