Skip to main content

Danmark på fjerdepladsen efter første rytter

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack leverede en sikker og flot præstation, som første rytter i holdkonkurrencen
| admin

Efter de første ryttere i holdkonkurrencen er det Tyskland som fører, foran England og USA med Danmark på fjerdepladsen 63 points efter USA.

Nanna i flot, fejlfrit ridt

Nanna Skodborg Merrald blev ansat på Blue Hors fra januar 2018. Hun stortrives i det gode team på stedet, har hun fortalt i et interview med Zibrasport Equest: Video: Nanna er stolt over at ride for Blue Hors – Zibrasport Equest

Nanna var først ude for Danmark i gruppe 1. Samarbejdet med avlshingsten Blue Hors Zack e. Rousseau er forholdsvist nyt, når man taler dressur på dette niveau, da de debuterede sammen i februar i år. I Grand Prix-klassen fik Nanna en lille fejl i 2’er changementerne, dermed opnåede de den laveste score på det danske hold. Netop changementerne er vanskelige at udføre, når man overtager en hest fra en anden rytter. Hjælpen skal gives præcist, men den skal også forstås af hesten. Og der kan være variationer i hjælpergivningen fra den ene rytter til den anden, når det gælder seriechangementer.

Nanna kom flot fra start i øgningen, men hun kom ikke godt i gang med den første sidetraversade. Det hentede hun igen i flot passage med efter følgende øgning og igen i passage, som blev vist med flot løft og rummelighed. Som Bjarne Nielsen bemærkede på tv, blev den anden piaffe den flotteste fra hendes side og godt udført.

Galopprogrammet blev vist med flotte, serier, og centrerede pirouetter. Den sidste fri trav kom med flot løft og efterfulgt af en smuk, markeret passage på midterlinjen, og en fin piaffe. Nanna red for sig selv og for holdet, der var jubel i kiss & cry (hvor landstræner, holdleder og Nannas træner Michael Søgaard, efter Nannas ridt. Hun scorede 2441,5 points svarende til 74%

”Jeg er virkelig godt tilfreds, og jeg har det virkelig fedt. Jeg er lidt lettet over, at det gik godt, og det er færdigt. Vi drømmer sindssygt meget om den medalje, men lige nu må fokus være på de enkelte ryttere, og de skal levere, hvad de kan. Jeg krydser alt, hvad jeg kan,” sagde Nanna til DRTV efter sit ridt.

Adrienne Lyle og Salvio fra USA. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

USA går foran Danmark

Den amerikanske rytter Adrienne Lyle og Salvino e. Sandro Hit viste et nydeligt program, dog med lidt spændiger i passage og travøgninger. I galopprogrammet måtte den amerikanske rytter arbejde lidt for at holde sammen på den store hest, men hun fik vist fejlfrie serier, og en fin afsluttende midterlinje, selvom passagen blev vist med stort løft, blev den lidt kadanceret og hesten ”krøb” lid i bagbenene. Dommerne honorerede ridtet til 2504 svarede til 76% og satte dermed Nanna bag sig.

England fastholder andenpladsen

Carl Hester var først ude for England med En Vogue e. Jazz. Carl fik mere ro på En Vogue, end det var tilfældet i Grand Prix-klassen, og det resulterede i et sikkert program, med et par småfejl i galopprogrammet. Hans store rutine fik redet værdifulde points ind for englænderne, da han scorede 2577,5 og han holdt dermed englændernes mulige andenplads.

Tyskland lugter guld

Det blev tyske Dorothee Schneider, som åbnede for tyskerne med Showtime e. Sandro Hit. Hun kom langt bedre og mere sikkert fra start i forhold til Grand Prix-klassen, men de fik en stor fejl, da Showtime spang i galop i den ene øgning efter passage. Serierne var fejlfrie, men ikke med imponerende spring og løft. Der er dog ingen tvivl om, at der ligger stor rutine og kvalitet bag deres præstation, som blev honoreret med 2652 points.

Severo Jurado Lopez og Fendi T. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Severo åbnede holdkonkurrencen

Det var Severo Jurado Lopez fra Spanien, som åbnede holdkonkurrencen. Severo har redet i Danmark gennem flere år hos Helgstrand Dressage. Han har nu været selvstændig i godt et år med egen uddannelses- og konkurrencestald i Dronninglund. Inden Severo kom til Danmark red han for den danske OL-holdbronzevinder Anne van Olst i Holland, og det er også derfra hans hest Fendi T e. Negro kommer.
Fendi T er meget urutineret på dette niveau, men Severo fik redet hesten flot gennem programmet, dog med nogle småfejl undervejs. Severo red OL i Rio på Lorenzo, hvor han red sig i den individuelle finale og sluttede på 5. pladsen efter et flot program, som udløste enorm jubel på tilskuerpladsen.
Ved dette OL nåede Severo ikke ind i den individuelle finale, men fik vist et godt Grand Prix Special program, hvor hesten var mere med ham end i Grand Prix-programmet. De opnåede 2308 points

De point, som bliver givet kan omregnes til procenter: rytterens score, divideres med 3290 og ganges med 100.

Faktaboks

Ved OL i Rio sejrede Tyskland foran England, USA, Holland, Sverige og med Danmark på 6. pladsen.

Ved OL i London sejrede England foran Tyskland og Holland med Danmark på fjerdepladsen efterfulgt af Sverige og USA.

Ved OL i Hongkong vandt Tyskland guld foran Holland og med Danmark på bronzepladsen efterfulgt af USA og Sverige.

Se startrækkefølgen ved OL i dressur  HER og enkeltkaraktererne kan ses HE