Skip to main content

Peter Flarup er til indendørs military!

OL-rytter Peter Flarup deltager ved Sweden International Horseshow i specielle militaryklasser. Han var til start sidste år og bekræfter, at det er vildt sjovt.
| admin

Indendørs military, ikke et koncept vi er bekendt med herhjemme, men ved Sweden international Horseshow i Stockholm er der dressur, springning, kørsel og military på programmet. OL-rytter Peter Flarup var med sidste år, hvor han blev placeret som nr. 4.

”Vi håber på at gøre det bedre i år,” bekræfter han. Han er undervejs med sin OL-partner Fascination e. Favorit Ask, men der bliver hård kamp om topplaceringerne, da startfeltet rummer verdensmesteren, to olympiske mestre og en viceverdensmester i Agria Top 10 Indoor Eventing.

Den startklare olympiske mester Julia Krajewski får følgeskab af verdens nummer et Tim Price, tidligere verdens nummer et og olympisk holdmester Oliver Townend og den seneste verdensmesterskabssølvvinder Boyd Martin i Friends Arena. Nyt i år er, at der torsdag aften er kvalifikation, som afgør startrækkefølgen i søndagens finale. Vinderen af kvalifikationen starter sidst.

– Sidste år var stemningen magisk, og det var da ideen til det her blev født. Jeg er ret sikker på, at rytterne vil finde Stockholm og SIHS fantastiske, siger banedesigner Staffan Lidbeck.

Peter Flarup og Fascination ved OL i Tokyp. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Speedklasse med faste forhindringer

Peter Flarup fortæller, at banen bliver en blanding af faste militaryforhindringer og almindelige ridebanespring – fejl omregnes til strafsekunder, og der vil med garanti blive redet stærkt.

”Vi er i form,” bekræfter Peter, han fortæller, at stævnet er mega hyggeligt, fordi der er spring- og dressurryttere til start, så det nærmest bliver som at være til et lille mesterskab. Lige nu er det udenfor sæson for militaryhestene, men Fascination er i fuld gang og i form.

”Hans sæson sluttede tidligt i år, så han kan komme i gang med den nye sæson. Vi skal ud og samle OL-points,” bekræfter Peter, og han fortsætter: ”Vi skal ud af starthullerne fra starten, og det bliver en sæson, hvor vi skal jagte ranglistepoint.”

På spørgsmålet om det bliver til en start ved EM er Peter tøvende, hvis det passer ind i planerne, og der kan stilles et dansk hold, så ja, hvis ikke er jagten på en OL-kvalifikation det, som er i fokus i den kommende sæson.

Lige nu ser Peter bare frem til nogle sjove og hyggelige dage i Stockholm, og til at give den gas i finalen på søndag sammen med Fascination.

Start- og resultatlister