Skip to main content

Så langt så godt – Danmark i front

Efter første runde af Longines EEF Series Nations Cup er Belgien og Danmark alene i front med fire fejl
| admin

Efter alle 12 nationer har haft deres fire ryttere gennem holdkonkurrencen, Nations Cup i Uggerhalne har Danmark og Belgien hver fire fejl.

Danmark lagde godt ud med en meget overbevisende fejlfri runde af Zascha Nygaard Andreasen og Quinn – de fik den ellers udfordrende bane til at se let ud. U25-rytter Konstantin Deeken Künnemann og AK’s Crowney virkede lige så overbevisende på banen, og vi var begyndt at øjne endnu et fejlfrit ridt af den unge rytter, men så ramte Crowney den sidste, 160 cm store lodret, som faldt. Netop den forhindring havde landstræner Bo K. Møller spået ville give problemer, og det kom til at holde stik for flere ryttere.

Konstantin Deeken Künnemann/AK’s Crowney. Foto: Zibrasport Equest


Emil Hallundbæk og Chalisco som har sikret Danmark en plads ved OL i springning, fik nedslag på en stor oxer, og efter tre rytter var Hollænderne i front foran England og Danmark.
Det blev erfarne Andreas Schou og Quadrosson Ak, som satte trumf på for Danmark med et fejlfrit ridt, og dermed var danskerne i front sammen med Belgien, der havde to 0-runder af Arnaud Doem og Constant van Paesschen.

Zascha Nygaard Andreasen og Quinn. Foto: Zibrasport Equest

Den fjerde rytter blev afgørende

Hollænderne havde åbnet med et fejlfrit ridt af erfarne Jur Vriling, men de øvrige ryttere fik nedslag, så hollænderne sluttede med 8 fejl. Samme antal fejl som Sverige, der også havde en enkelt fejlfri rytter, Jens Fredricson. Tyskland, der så stærk ud på papiret kunne ikke levere en eneste fejlfri runde, og sluttede første runde med 20 fejl. Også England producerede en enkelt nulrunde til Joseph Stockdale og sluttede med 8 fej, samme antal som Litauen. Polen fik 12 fejl, det samme som Norge, Japan sluttede med 8 og Irland fik en rytter diskvalificeret og sluttede med 17 fejl.

Startrækkefølgen til anden runde er i omvendt rækkefølge, Danmark starter næstsidst, Belgien sidst. Samtlige 12 nationer starter i anden runde og samtlige ryttere skal til start.

Start- og resultater

Følg livestreamingen HER Premium Medlemmer har fri adgang. Basic Medlemmer kan købe Pay pr view til 129 dkr. Læs mere eller Bliv Premium Medlem

Emil Hallundbæk/Chalisco. Foto: Zibrasport Equest