Skip to main content

Sådan klarer Hvidovre-Avedøre Rideklub sig gennem coronakrisen

Corona har betydet utallige restriktioner, og det har sat en stopper for størstedelen af rideklubbernes aktivitet. I denne artikel kan du få et indblik i, hvordan Hvidovre-Avedøre Rideklub klarer sig gennem nedlukningen – forhåbentlig til inspiration for andre.
| admin

Nær København ligger Hvidovre-Avedøre Rideklub, der har plads til 28 heste. Heraf er 20 rideskoleheste/ponyer, og der omkring 300 medlemmer.

– HVR er en rideklub i Hvidovre. Vi driver en rideskole, en stald, en del folde, et ridehus og flere udendørs ridebaner. Udover rideskolen udlejer vi bokse til privatejede heste, ligesom privatryttere fra nærområdet kan melde sig ind i klubben og købe ridehuskort, som giver adgang til at benytte klubbens baner.
HVR drives af frivillige kræfter. Det vil sige, at ALT arbejde, undtagen undervisning og staldens daglige drift, udføres af frivillige og ulønnede ildsjæle. Det gælder også bestyrelsesarbejdet. HVR er en meget aktiv klub, som tilbyder flere typer ridning: Dressur, springning, voltigering og handicapridning, lyder det fra klubben.

Men corona har gjort det svært at drive rideskole, fordi de mange restriktioner gør, at personer ikke må forsamles. Herunder kan du læse, hvordan klubben klarer sig gennem krisen.

Motion af hestene

Vi har en rigtig stor elevskole og ikke særlige mange private der benytter vores faciliteter, 10 heste fra 3 forskellige nabogårde og 4 pensionærer opstaldet i vores stald. Så det er ikke den store koordinering i forhold til de private, men nærmere for at få motioneret vores 22 elevheste, fortæller Rikke Modell Nielsen, der er formand i rideklubben.

Vi har valgt at være en samlet kerne af 10 ryttere, som motionerer elevhestene i hverdagen. Alle har arbejde eller skole, men heldigvis har nogle af rytterne meget fleksible arbejdspladser, som gør det muligt at ride fra 12-15, inden de store teenagere får fri fra skole. 


På den måde kører vi et treholdsskift, hvor der aldrig er mere end 3 personer til elevhestene, hvilket giver mulighed for andre ryttere både i ridehuset, på banene eller i stalden samtidig med, at elevhestene bliver motioneret.

Rikke Modell Nielsen, formand HVR

Ingen undervisning

Vi har valgt at lukke helt ned for al undervisning, da vi ikke kan få det til at fungere med kun en stald og et ridehus uden, at der var for meget overlap mellem ryttere, forældre, undervisere osv.

Økonomien

Det er hårdt for økonomien at holde coronalukket. Vores medlemmer er søde og loyale og betaler for at holde klubben i gang til, vi kan starte op igen.
For at få lidt ekstra penge i kasse har vi arrangeret et nytårslotteri, hvor lokale erhvervsdrivende havde sponsoreret nogle præmier. Det var en rigtig stor succes og mange medlemmer deltog.

Læs mere