Skip to main content

Sejr i Nations Cup efter omspringning

Landsholdet for ungryttere kom i dag til start i holdkonkurrencen, Nations Cup, og der stod rene 0-runder på resultatlisten efter første og anden runde i Samorin, Slovakiet. Desværre kunne de italienske ungryttere matche det danske resultat, og dermed måtte de to nationers ryttere ud i en nervepirrende omspringning.
| admin

Det er ikke ofte Nations Cup afgøres efter omspringning, og landstræner Bo K. Møller udtrykte stor tilfredshed med de danske rytteres resultater. Alle var fejlfrie og hurtige. Det hele skulle afgøres af den sidste rytter for Italien. ”Han skulle ride fejlfrit og så stærkt som det næsten var muligt,” fortæller Bo fra Samorin. Italieneren gav alt, hvad han havde, men det var (heldigvis) ikke nok.

”De sluttede med at være halvandet sekund efter os,” fortæller landstræneren. ”Det var meget spændende. Det er sjældent vi står med en omspringning, og det var en ny og vigtig erfaring rytterne fik. De klarede det med nerverne i bero. Det er efterhånden nogle ret stærke ungryttere vi har, der har fået rutine gennem juniorårene. Og det var dejligt at se, de kan ride fejlfrit i stort tempo. Det har vi behov for ved EM.”

Et ungt ungrytterhold

Det var et ungt hold ungryttere, som Bo stillede med ved Nations Cup i Samorin. Mest erfaring har 21-årige Philippa Wildfang Linde, der red Carreau of Greenhill Z, mens Gustav Christian Jacobsen fortsat er juniorrytter, men ved dette stævne starter som ungrytter med Chaccorina. Maria Barnewitz Schou/Seana og Theodor Linde/Especially Ultra Z rider begge deres første år som ungryttere.

Bo K. Møller fortæller, at rytternes resultater i Nations Cup i Samorin samt stævnerne i Vierden, Hagen og Drammen indgår i hans overvejelser, når han skal sammensætte konkurrencedygtige landshold til EM for junior- og ungryttere i Vilamoura i slutningen af juli.

”Vi kan helt sikkert komme afsted med et par stærke hold til EM. Vi har også to stærke hold til start i Vierden om to uger. I det hele taget har vi en bred trup at tage af, og det er vigtigt,” understreger landstræneren.

Juniorrytterne til start i Nations Cup

Han ser frem til juniorernes start i Nations Cup senere i dag fredag. Modsat holdet af ungryttere, så er det et forholdsvist urutineret Nations Cup hold han har sammensat. Og det glæder han sig til at se resultatet af.

”Det er vigtigt vi får lavet nogle nye ryttere klar hele tiden, og får dem udviklet,” slutter han.

Juniorrytterne er Victoria Sophia Hjorth-Madsen, Josephine Christian Jacobsen, Line Busk Heltborg og Mette Askham Jensen.

Start- og resultatlister