Skip to main content

Smed og rytter: En god måde at deltage på

Brødrene Jeff Paw Nielsen og Jack Ray Nielsen er en del af beslagsmedeteamet ved ECCO FEI World Championships, men samtidig har de også selv medbragt heste, som de deltager i de internationale springkonkurrencer med.
| admin

”Det er en stor oplevelse at være med til så stort et arrangement, og at vi både kan arbejde og ride fungerer rigtig godt for os”, indleder Jack Ray Nielsen.  

Jeff og Jack var beslagsmede ved EM i Herning 2013, så de har erfaring fra store arrangementer, men VM er det største de har været med til.  

”EM var stort, men det her er endnu større. Der er så mange heste samlet på pladsen, også fordi der er fire discipliner repræsenteret, og derfor er vi også flere smede om arbejdet end vi tidligere har prøvet”, forklarer Jack.  

Samme scene som verdens bedste 

Det er en oplevelse at arbejde ved et arrangement i denne kaliber, men det er bestemt også spændende at deltage som rytter, og de to smede oplever begge dele, da de deltager i springkonkurrencerne med to heste hver.  

”Det er virkelig spændende at ride her med verdens bedste ryttere. Vi deltager i de internationale springklasser og skal altså ride i begge uger mens vi er her. I næste uge får vi virkelig mulighed for at suge til os, når mesterskabsrytterne skal træne og varme op på de samme baner som os. Hvis man holder øjnene åben, så kan man virkelig lære meget af at kigge på andre og på hvad de gør”, siger Jeff Paw Nielsen. 

”Vi har selvfølgelig redet en del internationale stævner før, men det her er noget særligt. Verdens bedste ryttere rider jo ofte ved de internationale stævner, men det er kun ved f.eks. VM, at alle samles på den samme stævneplads”, tilføjer Jack.  

/Herning2022