Skip to main content

Holdmedaljen ved OL må vi have i Paris

Igen ved dette OL sluttede Danmark lige uden for medaljerækken på fjerdepladsen. USA og England var for stærke i dag, men de tre danske kvinder har kæmpet for sagen
| admin

Cathrine Dufour, var Danmarks sidste rytter i holdkonkurrencen på Bohemian e. Bordeaux. Den 11-årige vallak er ejet af familien Zinglersen, og der hvilede et tungt pres på skuldrene af Cathrine.
Cathrine og Bohemian dansede gennem travprogrammet med lethed og harmoni. Skridten gav os mulighed for at trække vejret, og de to flotte piaffer på stedet og taktfast samlede gode points sammen. Vi fik næsten et hjertestop, da Bohemian ikke reagerede omgående på Cathrines hjælp i anspringet efter passagen. Changementsserierne sad ”lige i skabet”, men i den første pirouette changerede Bohemian ud af pirouetten. De fik leveret et smukt sidste indtryk op ad midterlinjen, i en udtryksfuld passage og en piaffe med løft og takt. 2557 points var ikke nok til bronzemedaljen.

”Vi har haft det fantastik på holdet, og vi har troet på det lige indtil nu, men fejlen kostede jeg ikke når mit bedste niveau desværre,” sagde Cathrine Dufour, som fortæller hun har en flot, ny kür hun skal vise i den individuelle finale onsdag.

Amerikanske Sabine Schut-Kery gjorden en positiv forskel for det amerikanske hold, og de sikrede sig sølvmedaljen. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

USA trak fra Danmark og England

Tyskfødte Sabine Schut-Kery, har haft amerikansk statsborgerskab siden 2015, og sammen med Sanceo e. San Remo blev hun OL-konkurrencernes største, positive overraskelse. Hun er uddannet tysk berider, og hun driver en trænings- og konkurrencestald i Thousand Oaks, Californien. Hun vandt holdguld med det amerikanske hold ved de Pan Amerikanske Lege i Toronto i 2015 med sin OL-partner Sanceo.
Sikkert, med energi og stor lydighed dansede det amerikanske par mod medaljen, klassisk korrekt – Sabine Schut-Kery samlede pointene op overalt, og sikrede USA en sølvmedalje med 2684,5 points.

England mistede sølvet men vandt bronze

Charlotte Dujardin red målrettet efter at fastholde den engelske sølvmedalje med Gio e. Apache. Det kæmpede hun for i et flot travprogram, med stor sikkerhed og overblik. En lille fejl i etterne var det, det kunne blive til, til den erfarne britiske rytter, men hun formåede ikke at holde den engelske sølvmedalje, da hun scorede 2617.

Charlotte Dujardin og Gio formåede ikke at fastholde Englands mulige sølvmedalje, men sikrede bronzen. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Holland på femtepladsen

Edward Gal og hingsten Total US e. Totilas var ankermanden på det hollandske hold. Den erfarne hollandske rytter har uddannet adskillige heste, fortrinsvis hingste, til Grand Prix. Han er nok mest kendt for sine tre verdensmesterskaber med imponerende Totilas. I holdkonkurrencen blev det deres opgave at bringe Holland ind i medaljekampen. Der er masser af power i kun 9-årige Total US, og også han havde fået mere ro og volumen ind i sit ridt, hvilket resulterede i meget flot, markeret passage og piaffe. Der mangler forståelig nok endnu lidt styrke, så hesten kan holde sin form fortil, men hold op en ekvipage, der er på vej i sporten. 2628,5 points til parret.

Tysklands Jessica von Bredow-Werndl og TFS Dalera cementerede den tyske guldmedalje. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Tyskerne tog guldet, som ventet

Der var ikke meget spænding bevaret i klassen, da tyskernes sidste rytter kom på banen. Det var nærmest en formssag. Ankermanden på det tyske hold, 35-årige Jessica von Bredow-Werndl leverede den absolut højeste score på 84,4% i Grand Prix-klassen med TSF Dalera e. Easy Game.

Øvelsessikkert og med stor kvalitet men samtidig med lethed gik de ubesværet fra den ene øvelse til den næste. Og de flotte piaffer må vi sige vi herhjemme har en andel i, da berider Morten Thomsen med jævne mellemrum kommer på Jessicas træningscenter i Tyskland for at hjælpe netop med den øvelse.
Det var ikke helt fejlfrit, i galopprogrammet, men sikkerheden var så stor i de øvrige øvelser, at det lille kiks i serien ikke fik betydning for holdresultatet. 2785,5 points blev resultatet, og dermed endnu engang guld til Tyskland.

Skuffet landstræner

”Skuffet sådan er det, men pigerne red godt, så overordnet er jeg tilfreds, men skuffet for det er det, vi har arbejdet hen imod.” fortalte Nathalie zu Sayn Wittgenstein til DRTV efter det blev en realitet at medaljen gled danskerne af hænde til slut. Landstræneren forklarede, at der lige var et par småfejl, som kostede medaljen. Carina Cassøe Krüth fik vist 11 og ikke de krævede 9 etterchangementer, samt fik en lille fejl i de 15 etterchangementer. Cathrines fejl i galopppiruetten er mega dyr, da den tæller dobbelt, og det er en del af forklaringen på, at håbet om en medalje brast til slut.

RankCountryAthletesTotal
1  GermanyDorothee SchneiderIsabell WerthJessica von Bredow-Werndl8,178.00
2  United StatesAdrienne LyleSteffen PetersSabine Schut-Kery7,747.00
3  Great BritainCarl HesterCharlotte FryCharlotte Dujardin7,723.00
4  DenmarkNanna Skodborg MerraldCarina Cassoe KruthCathrine Dufour7,540.00
5  NetherlandsMarlies van BaalenHans Peter MinderhoudEdward Gal7,479.50

Alle resultater kan ses HER