Skip to main content

Snart kan du møde vilde heste på Amager

Københavns Kogræsserlaug arbejder aktivt hen imod en løsning, hvor Amager Fælled bliver beriget med et antal heste. Indtil nu har naturplejen af Amager Fælled været udført af køer.
| admin

Tidligere på sommeren lavede Zibrasport Equest denne guide til, hvor du kan være heldig at hilse på vilde heste i Danmark.

Danmarks Naturfredningsforening har nemlig lavet en oversigt over hvor i landet, der er sat heste ud i naturen.

Og snart kommer der måske et spot mere, hvor heste går side om side – faktisk kun få km fra Rådhuspladsen i København.

I et nyhedsbrev på Facebook afslører Københavns Kogræsserlaug, at foreningen arbejder aktivt for, at køerne på Amager Fælled får selskab af heste.

Exmoor-ponyer er de heldige

Københavns Kogræsserlaug vedtog på sin årlige generalforsamling, at foreningen skal gå videre med at forsøge at skaffe heste, som kan indgå i naturplejen af Amager Fælled.

Heste og køer, som sammen vandrer rundt på Amager Fælled i fred og fordragelighed, mens de udfører en unik og effektiv naturpleje. Det er drømmen bag forslaget om heste i KKGL, som blev fremført af bestyrelsen til foreningens ordinære generalforsamling.

Københavns Kogræsserlaug

Foreningen fortæller endvidere, at det ikke er meningen, at hestene skal ende på spisebordet, som det er med kvierne.

Formålet er udelukkende at hæve kvaliteten af naturplejen på Amager Fælled. Heste har nemlig nogle lidt andre spisevaner end kvæg, hvor de blandt andet er bedre til at udnytte stride græsser som bjerg-rørhvene, der kan optræde meget dominerende på Amager Fælled.

Københavns Kogræsserlaug

Ifølge nyhedsbrevet blev forslaget vedtaget enstemmigt ved generalforsamlingen, og bestyrelsen arbejder nu på at få formalia i orden og håber på, at man til efteråret vil kunne opleve tre til fire Exmoor ponyer på Amager Fælled.

Sådan skal du opføre dig blandt vilde heste

  • Hold afstand til hestene – mindst 50 m 
  • Du må ikke klappe eller fodre hestene 
  • Lad være med at gå imellem ponyerne. Der skal altid være plads til, at de kan komme væk