Skip to main content

Emil Hallundbæk ny dansk mester i indendørs springning

Lørdag aften kunne Emil Hallundbæk på Luchino springe det danske mesterskabsguld i hus ved det store mesterskabsstævne hos Sønderborg Sportsrideklub. Sølvet gik til Benedikte Rie Truelse, mens hendes søster Anne-Kristine Rie Truelsen sikrede sig bronzen. Søndag afgøres indendørsmesterskaberne for ungryttere og juniorer, og du kan se det hele hos os på Zibrasport Equest.
| admin

Spænding inden finalen

Efter fredagens første runde af mesterskabet var hele 8 ekvipager fejlfri og havde dermed de bedste odds med til lørdagens finalerunde, hvor 15 veloplagte ekvipager skulle på banen. Mesterskabet skulle afgøres ved sammenlægning af fejlene fra fredagens første runde og finalen, så der var spænding fra start på den 145 cm høje bane.

Kun en ekvipage med rent 0

Efter finalerunden var Emil Hallundbæk (Rebelsig Sportsrideklub) og den skimlede vallak Luchino eneste ekvipage, der formåede at springe fejlfrit i både 1. runde og finalen, og dermed kunne Emil med ro i sindet lade sig kåre som ny Danmarksmester. Benedikte Rie Truelsen (Capacity Showjumping Center) og Cassina Z kunne desværre ikke holde 0’et fra første runde, men da makkerparret som den eneste af de fejlfri fra første runde kom gennem finalebanen med kun en tidsfejl, var sølvet sikret.

Omspringning om bronzen

Hvor guld og sølv blev sikkert placeret, var der anderledes spænding om bronzen. Hele 5 ekvipager havde nemlig samlet 4 fejl efter de to hovedrunder, og derfor skulle der omspringning til, før det sidste metal kunne placeres.

Af de fem kom to ekvipager fejlfrit gennem omspringningen, og hurtigst af dem var sølv-Benediktes søster Anne-Kristine Rie Truelsen (Capacity Showjumping Center) på Cosma Shiva S, og dermed kunne de modtage bronzen.

Glæd jer til en spændende springsøndag

Fra kl. 9 søndag er der igen springning i ridehallen i Sønderborg, og kl. 13 er det juniorerne, der skal springe deres finale, mens ungrytternes medaljekamp starter kl. 14.30. Så mens efterårsvejret rusker derude, er god grund til at smække sig i sofaen og se lækker springning. Vi streamer det hele fra kl. 9.

NB: Arrangøren har valgt ikke at bruge Equipe til tidstagning, hvorfor vi ikke kan vise den sædvanlige stævnegrafik (du kan dog se tid og fejl). 

Du kan finde alle resultater og tidplanen her.