Skip to main content

Springrytterne får plads i World Cup-serien

Det har været svært for springrytterne at få plads ved de præstigefyldte stævner i World Cup-sæsonen, bl.a. fordi vi herhjemme ikke har en kvalifikation i serien, men Andreas Schous placering på verdensranglisten har givet nye muligheder.
| admin

Andreas Schou har haft en forrygende sæson med internationale Grand Prix-sejre og topplaceringer. Det betyder, at han pt. rangere som nr. 38 på Longines verdensranglisten. Det er uhyre vigtigt, at vi herhjemme har ryttere godt placeret på ranglisten, for det udløser bl.a. en plads ved FEI World Cup stævnerne i sæsonen 2022/23.

Det kræver en stor indsats af Andreas Schou og hans familie at holde en så prominent plads på verdensranglisten, det betyder rejser over mange weekends til stævner i store dele af Europa. Andreas Schou har et par store mål, han rider efter fremadrettet: EM i Milano til næste år og OL i Paris i 2024.

Læs mere: Andreas Schou kæmper videre for EM og OL

9 World Cup kvalifikationer

Om et par uger, den 12. – 16. oktober åbner FEI Jumping World Cup TM i Oslo og her er Andreas Schou til start. Hans placering på verdensranglisten har givet plads til en dansk springrytter ved de 9 World Cup-kvalifikationer, som afvikles indtil årsskiftet.

World Cup-pladserne bliver delt mellem Andreas Schou, Emil Hallundbæk og Lars Bak Andersen

Bo K. Møller

”World Cup-pladserne bliver delt mellem Andreas Schou, Emil Hallundbæk og Lars Bak Andersen,” fortæller landstræner Bo K. Møller. De første kvalifikationer er der sat navne på, foruden Oslo skal Andreas Schou til start i Lyon og Stuttgart, mens Emil Hallundbæk starter i Helsinki og Mechelen. Lars Bak Andersen rejser til Verona. ”Så er der 3 kvalifikationer mere inden årsskiftet, og vi afventer lige fordelingen af pladserne efter, om Andreas Schou har fået tilstrækkelige points til verdensranglisten, så han fortsat er placeret i top 60, der giver adgang til World Cup-stævnerne i 2023,” forklarer Bo.

Finalen afvikles den 4. – 8. april i Omaha Nebraska, USA. Læs mere om FEI Jumping World Cup

Fokus mod Paris

Landstræner Bo K. Møller har de senere år haft et ambitiøst mål om at få et hold med til OL i springning i Paris i 2024. Det blev ikke til en kvalifikation på hjemmebane ved VM i Herning, men da de vesteuropæiske nationer var stærkt repræsenteret i topkampen, og dermed fik kvalifikationen til Paris i hus, kan det udvikle sig sådan, at Danmark i teorien kan komme til OL, hvis man opnår en 9. plads ved EM i Milano næste år.

”Vi skal have heste og ryttere bragt i stilling til EM i Milano i god tid, og rytterne skal have lavet deres personlige kvalifikationer. Så må jeg i gang med noget benarbejde, for at forsøge at få starter ved 5-stjernede stævner til næste år, som forberedelse til EM i september,” slutter Bo K. Møller.