Skip to main content

Stærk start af danskerne til EM

Gabrielle Strigel, Josephine Christian Jacobsen, Gustav Christian Jacobsen, Noona Wildfang Linde og Josefine Sandgaard Mørup har tirsdag været på banen til EM i Portugal.
| admin

Juniorrytterne har nu været på banen i deres første klasse under EM i Portugal. Selv om Danmark havde fem ryttere i vælten, så er det kun de tre bedste ekvipagers resultat, der tæller med, når holdets placering skal findes senere på ugen.

Dagens klasse blev afgjort på en bane med 140 cm høje forhindringer og metode C, hvilket betyder, at fejl bliver omregnet til tid. Vinderen af klassen får 0 fejl, og derefter bliver resten af rytternes tid konverteret til fejl.

Læs mere om metode C her

Josephine Christian Jacobsen og Dakar. Video: Hans Christian Jacobsen

Gabrielle Strigel og Kan Fly var første danske islæt, og de lagde fornuftigt ud med kun fire fejl og en tid på 70,60 sekunder.

Over middag var det Josephine Christian Jacobsen og Dakars, der tidligere blev redet af Clara Hallundbæk, tur til at vise sig frem. Josephine og Dakar har haft stor succes i children-klasserne, men nu er de rykket op i junior-kategorien. Og sikke en runde de red hjem. 0 fejl på forhindringerne, og uret viste kun 62.12 sekunder, da hun red over målstregen. Et ridt der gav parret en imponerende andenplads, selv om Dakar altså er klassens ældste hest med sine 18 år.

Gustav Christian Jacobsen og Chaccorina gjorde Josephine kunsten efter – en flot fejlfri runde blev det til i tiden 66.56 sekunder.

Gustav Christian Jacobsen og Chaccorina. Video: Hans Christians Jacobsen.

Noona Wildfang Linde og Eurvette O fik to nedrivninger og en tid på 73.92 sekunder. Den erfarne rytter fik masser af ros fra kommentatoren, da hun gav sin hoppe kærlige klap på trods af, at det ikke var ekvipagens bedste runde nogensinde.

Josefine Sandgaard Mørup og de Semilly Edition sluttede klassen af med endnu en fejlfri runde til Danmark i tiden 67.86 sekunder.

Senere tirsdag offentliggøres holdenes foreløbige placering, når resultaterne er blevet regnet om til fejl.

Onsdag afvikles første afdeling af anden klasse for juniorrytterne.