Skip to main content

Stjernebesat felt i Oslo – Andreas Schou er med

Det er Oslo Horse Show som åbner Longines FEI World Cup serien i springning i den vesteuropæiske liga denne weekend, med deltagelse af Andreas Schou og Darc de Lux.
| admin

To tidligere World Cup vindere og 5 af rytterne på Longines verdensranglisten er tilmeldt World Cup stævnet i Oslo. Andreas Schou har fået plads i startopstillingen, da han er nr. 38 på verdensranglisten, og dermed har han sikret Danmark en plads i serien frem til årsskiftet.

Læs også: Springrytterne får plads i World Cup-serien

Darc de Lux, der er Andreas OL-partner fra Tokyo, springer med stort overskud, men han er ikke meget erfaring med indendørs springning på dette niveau. Det skal derfor bliver spændende at se, hvordan det går det danske par i World Cup-starten.

Læs også: Darc de Lux er blevet foreviget i bronze

Verdensetter til start

Det er den svenske verdensmester, og ranglistens nr. 1, svenske Henrik von Eckermann, der anføre feltet i Oslo og landsholdskollega Jens Fredricson og Markan Cosmopolit er også i startfeltet. Som også omfatter vinderen fra 2014 Daniel Deusser og Steve Guerdat, som har vundet hele 3 World Cup-titler.

Holland kommer i stærk opstilling med Harrie Smolders (4. på ranglisten) og Maikel van der Vleuten (8.), Brasiliens Marlon Zanotelli (7.) og den tidligere EM-guldvinder fra Frankrig Kevin Staut (10.) er også på plads i Oslo, hvor det hele afgøres søndag eftermiddag.

14 afdelinger af serien

Den nye sæson er en travl en af slagsen med i alt 14 kvalifikationer fordelt på 11 lande mellem oktober og februar. Serien starter og slutter i Skandinavien, med Oslo som åbner og med Göteborg som vært for Europafinalen inden de bedste ryttere rejser til USA, til Omaha til finalen fra den 4. – 8. april.

Oslo Horse Show – start- og resultatlister

Longines FEI World Cup – series