Skip to main content

Straight Horse Don Zuan solgt: Fra Dufour til Sophie Reef

7-årige Straight Horse Don Zuan har været under uddannelse hos Helgstrand Dressages samarbejdspartner, Cathrine Dufour, men nu overtager tyske Sophie Reef tøjlerne.
| admin

Tidligere i denne uge meldte Helgstrand ud, at de havde solgt Atterupgaards Barcelo og Virazzo.

Og nu har den store virksomhed med hovedsæde i Vodskov offentliggjort endnu et salg. Denne gang er det syvårige Straight Horse Don Zuan, der skifter ejer.

Straight Horse Don Zuan efter Zack/Don Schufro har været under uddannelse hos den succesfulde Grand Prix-rytter og Helgstrand Dressages samarbejdspartner, Cathrine Dufour, men nu overtager tyske Sophie Reef uddannelsen af denne lovende vallak.

Sophie Reef har allerede høstet flere resultater end de fleste på hendes alder og med købet af Straight Horse Don Zuan har nu sikret sig en talentfuld hest, der kan bane vejen til U25.

– Han er bare en fantastisk hest, der tog mig med storm fra det første øjeblik, jeg satte mig i sadlen. Han har masser af power, og som hans resultater har vist, har han også potentialet til at komme rigtig langt i sporten. Cathrine har gjort et formidabelt arbejde, og jeg er utrolig stolt over at overtage tøjlerne efter hende, fortæller Sophie Reef.

– Don Zuan er en sand gentleman, og han har været elsket af alle i stalden for hans rolige sind. Han har en helt unik plads i mit hjerte, for han var blandt de første, som jeg fik lov til at uddanne, da samarbejdet startede med Helgstrand. Det er ingen hemmelighed, at jeg knytter mig til alle mine heste, og selvom jeg ved, at jeg skal sige farvel til dem før eller siden, er det alligevel lidt hårdt, fortæller Cathrine Dufour.

Straight Horse Don Zuan har vist sit værd på stævnebanerne, da han bl.a. opnåede en 4. plads i DRF’s championatsfinaler for 5-års i 2019 med 92% og året efter igen kvalificerede sig til finalerne ved at vinde kvalifikationen med suveræne 93%. Samtidig blev han udtaget til at repræsentere Danmark ved det prestigefyldte Unghesteverdensmesterskab, som desværre blev aflyst grundet COVID-19.

– Cathrine har igen gjort det, hun er allerbedst til – nemlig at uddanne ungheste med succes. For så talentfuld en hest betyder det meget for os, at han nu skal videreuddannes hos så ambitiøs en rytter som Sophie Reef, der samtidig har stor opbakning fra sit bagland, fortæller Andreas Helgstrand.

Don Zuan er avlet af Straight Horse, der står bag en perlerække af succesfulde afkom, herunder de tre helsøskende til Don Zuan; den tredobbelte Verdensmester, Sezuan, sølvmedaljehoppen Straight Horse Ascenzione, der har vundet international lilletur med Helen Langehanenberg og som også er solgt fra Helgstrand samt guldmedaljehoppen Straight Horse Sezuanna.

Se video af den nye ekvipage her