Skip to main content

Tidligere landmænd er frivillige i ridefysioterapien på Ærø

De to tidligere landmænd nyder at hjælpe til på Ærø ridecenter. Her får de masser af frisk luft og socialt samværd.
| admin

Hans og Hans Henrik er begge en del af ridefysioterapien på Ærø ridecenter. Her hjælper de frivilligt med at trække hestene, når der er undervisning. Og det er ikke det eneste de har til fælles. De er nemlig begge tidligere landmænd, og nyder samværet med hestene, de andre frivillige og den friske luft. Begge dele vækker minder om arbejdet på landet, hvor de også nød masser af frisk luft og arbejdet med hestene i marken. Hans fortæller at de da også af og til tog en ridetur på arbejdeshestene.

Læs også: Ridning hjælper benene på vej

Gør det for hyggen

Snakken går livligt på turen ned imod vandet, hvor Hans og Hans Henrik trækker den godmodige Haflinger Golden, der idag har Jens i sadlen. Jens er rigtig glad for ridefysioterapi, da han ikke alene kan mærke det er godt for hans krop, men også hans humør. Han har haft en blodprop, der første til lammelser i ben og den ene arm. Han blev af Kirsten (der driver ridefysioterapien på Ærø red.) anbefalet af prøve netop ridefysioterapi, og det har han ikke fortrudt.

Det er jo altid godt at blive bevæget, og jeg kan mærke, at ridning er godt for mig. Jeg er meget glad for det, fortæller Jens Hebsgaard.

Læs også: Mille fik førligheden tilbage til hest

Hun står for ridefysioterapien på Ærø

Kirsten Warming har stået for ridefysioterapien på Ærø Ridecenter i cirka fem år. Hun er uddannet fysioterapeut og har siden videreuddannet sig som ridefysioterapeut. Hun er selv rytter, og hun ved om nogen, hvordan hestens bevægelser kan komplimentere menneskets. Kirsten fortæller at det ofte er unge der hjælper til på rideskoler, men at hun foretrækker de ældre, og mere rutinerede kræfter i ridefysioterapien.

Kilde: Fyns Amts Avis