Skip to main content

Tophingste fanget af krigen i Ukraine

To særdeles betydelige avlshingste: Cornet Obolensky og Comme il Faut er fanget i Ukraine, og deres videre skæbne er uvis.
| admin

Det er rædselsvækkende at følge de mange beretninger fra krigen i Ukraine. De menneskelige omkostninger ved krigen er enorme. For mange hesteentusiaster verden over går tankerne også til deres rytter- og avlerkolleger i det krigshærgede land. FEI, det internationale rideforbund, har doneret penge til hjælp.

Læs også: FEI aflyser alle stævner i Rusland og Hviderusland


På den tyske side Reiten St. George Pferde in der Ukraine – eine unübersichtliche Lage – (st-georg.de) kan man læse, at to af verdens tophingste 18-årige Comme il Faut og 21-årige Cornet Obolensky er fanget på et stutteri 150 km syd for Kiev. På hjemmesiden skriver udgiver Gabriele Pochhammer:

“Kontakten med ukrainske hestefolk er naturligvis vanskelig i øjeblikket. Den 18-årige Comme il Faut var ventet tilbage til bedækningssæsonen på Hubert Vornholt-hingstestation i Münster-Wolbeck torsdag. Cornet Obolensky-sønnen, redet af Marcus Ehning til EM-holdsølv, skulle rejse fra sin ejers stutteri i Ukraine, 150 kilometer syd for Kiev, til Westfalen. “Vi kan ikke få ham ud,” siger en medarbejder. Turen var planlagt præcis en dag for sent. Der er ingen lastbilchauffører, fordi mænd mellem 18 og 60 år ikke må forlade Ukraine, men må melde sig til militæret for at forsvare deres land. 21-årige Cornet Obolensky e. Clinton er også på stutteriet. Der er i øjeblikket ikke plads til hestetransport på den eneste vej, der fører til grænsen, det er der, krigsmaskinen ruller.”

Cornet Obolensky har domineret avlen af springheste gennem flere år. Han er far til adskillige top konkurrenceheste, og selv var han aktiv i sporten på aller højeste niveau under Marco Kutcher. Læs mere om hingsten HER