Skip to main content

Politihestene har nok at se til

Politiets rytterisektion rider ikke bare rundt i gadebilledet og ser pæne ud. Der er ofte bud efter ordensmagten, når de dukker op på hestene.
| admin

Politiets rytterisektion blev genindført i 2018 efter at have været nedlagt siden 2012. Og politiet til hest har ofte nok at se til, når de bevæger sig rundt i gadebilledet.

Under overskriften Politiheste satte en stopper for tumult bragte BT for nylig en historie om, hvornår rytterisektionen havde været i aktion.

“Den ridende patrulje red ind midt i gruppen, som var ved at komme op og toppes, og det fik hurtigt lagt en dæmper på gemytterne,” lød det fra leder af Københavns Politis Rytterisektion Jesper Eriksen.

Se også: Unikt indblik: Sådan miljøtrænes politihestene

Derudover fik patruljen også stoppet en kvinde på cykel, der kørte over for rødt.

Læs artiklen her

Læs også: Politiassistent Kristian fortæller om de forskellige politiheste

I naturen og til demo

Polithestens venner, en forening, der består af civile og den drives af frivillige kræfter, opdaterer ofte deres sociale medier, så alle kan få et indblik i hestenes gøremål.

Og der kan man se, at ingen dage er ens, hvis man er hest hos ordensmagten.

“I forbindelse med lovlig anmeldt demonstration på Amager, stillede Københavns Politis Rytterisektion med Politiheste. Alt er forløbet stille og roligt,” lyder det.

Og da dronningen havde regeringsjubilæum i januar var de også på pletten.

“I anledningen af Hendes Majestæt Dronningens 50-års Regeringsjubilæum er Københavns Politis Rytterisektion tilstede med flere ekvipager.”