Skip to main content

Alle dressurheste gennem besigtigelse ved VM i Ridesport

Dressurhestene blev i dag fremvist til besigtigelse inden konkurrencestart ved ECCO FEI World Championships i Herning.
| admin

Hestene bliver besigtiget af en veterinærkommission samt repræsentanter for Ground Jury. Morgensolen skinnede over hestene, der blev fremvist i god form. Alle de fremviste heste blev godkendt. 

Den obligatorisk besigtigelse er adgangsbilletten til at deltage i konkurrencerne ved VM i Ridesport. Mesterskaberne bliver udover morgenens besigtigelse indledt med den såkaldte ”familiarisation”, hvor hestene får mulighed for at vænne sig til den store bane på Stutteri Ask Stadium. Resultatet fra besigtigelsen indgår ligeledes senere på dagen, når der er lodtrækning om startrækkefølgen til morgendagens konkurrence.  

Hovedparten af hestene blev fremvist af deres egne ryttere, med undtagelse af et par hingste, der blev fremvist af deres grooms iført ridehjelm af sikkerhedshensyn. 

Friske heste

Besigtigelsen forløb som forventet fredeligt – dog var der nogle få heste, der var meget friske og energiske. De danske heste var blandt de mest friske, med undtagelse af Cathrine Dufour-Laudrups Vamos Amigos, der tog det hele med ophøjet ro.  

Det tyske hold er regerende verdensmestre. De indledte med Ingrid Klimke og hendes hingst Franziskus, der begge er en del af det tyske dressurlandshold for første gang. Ingrid Klimke har dog været meget succesfuld i en anden ridedisciplin, military.  
Det tyske hold har yderligere to debutanter, nemlig Frederic Wandres og Benjamin Werndl. Det fjerde medlem på holdet er Isabell Werth, der er regerende verdensmester fra VM i 2018. I Herning skal hun ride på sin nyeste mesterskabshest, DSP Quantaz. 

Èn gang til

En håndfuld heste måtte fremvises mere end en gang, men efter besigtigelse af 94 heste fik alle heste det eftertragtede ”godkendt”.  

Bemærk: En af de hestene fra det New Zealandske hold blev ikke fremvist til besigtigelsen denne morgen. Holdet har stadig mulighed for at fremstille hesten, til re-besigtigelse lørdag morgen, hvis det vurderes at hesten er klar. 

/ Herning2022