Toppen af dansk springsport mødes hos Absolute Horses.
Det er toppen af dansk springsport, der trods Corona-restriktionerne stiller op, når Absolute Horses fra torsdag til søndag holder mesterskabsstævne på Tågerup i Sommersted i nærheden af Kolding.
Der skal findes dansk mester for senior og Agria DRF-mestre for U21 (ungrytter) og U18 (junior).
I seniorklassen stiller Emil Hallundbæk op. Han har til daglige base i Belgien og har via sine resultater ved internationale stævner sikret Danmark en plads ved det kommende OL i Tokyo, der nu er udsat til 2021.
Det er første gang, han stiller op til Senior DM. Han var ikke med til mesterskabsstævnerne på Tågerup i 2018 og 2019, men i 2015 fik han guld og 2016 sølv som ungrytter. Han har to heste – Bel Star og High Nitro – med.
Også Tina Lund stiller op til Senior DM. Hun har til daglig base i Dubai, men har været i Danmark i nogle måneder på grund af Corona-pandemien. I fjor kom hun dog også hjem for at være i DM. Hun har hele seks heste med til stævnet – og de to af dem i mesterskabsklassen, nemlig Centina og Cloi.
Den ene af stævnets værter, Andreas Schou, har endnu ikke vundet DM på hjemmebane, men prøver med igen i år med to heste – Quadrosson Ask og Dark de Lux.
Fra sidste års præmiepodie er kun Lars Bak Andersen, som fik bronze, med. Søren Møller Rohde, der fik guld, starter i nogle af de andre klasser, og Søren Nørgaard Pedersen, der fik sølv, må blive hjemme med et brækket ben.
Til gengæld forsøger to tidligere mestre sig – nemlig Kasper H. Hansen, som vandt i 2018, og Rikke Haastrup Kristensen, som vandt i 2015. 18 ryttere med tilsammen 25 heste står på startlisten til Senior DM.
Vinderne med igen
I U21-mesterskabet er der 14 ryttere på en snes heste. Her er der gensyn med Emils søster, Clara Hallundbæk, der kommer hjem fra Belgien. Hun vandt for U18 i 2017 og stillede ikke op i fjor. Hele sidste års præmiepodie, Christine Thirup Christensen, Phillippa Wildfang Linde og Benedikte Rie Truelsen er med igen.
Den største mesterskabsklasse er U18 med 36 starter fordelt på 26 ryttere. Her er guld- og sølvvinderne fra i fjor Theodor Wildfang Linde og Maria Barnewitz Schou med igen. Josefine Sandgaard Mørup stiller op på Nørremøllehøjs Ariel, som hendes far Thomas Sandgaard vandt DM på i 2017.
Andet end mesterskab
Det er ikke kun mesterskabsryttere og -heste, der kommer på banen. Stævnet starter torsdag med klasser på 120, 130 og 140 cm, hvor der i de to sidste er mulighed for at vælge vandgraven som et af springene.
Fredag er der en 120 cm klasse og ellers kvalifikationer til de tre mesterskaber. Lørdagen er sat af til 120, 130, 140 og 145 cm klasser. Søndagen indledes med en 135 cm klasse, og så er det ellers finaledagen, hvor rytterne i de tre mesterskabsklasser skal gennem to runder, før vinderne kan kåres.
Der er knoklet for at blive klar til at tage imod ryttere og heste med alle nødvendige COVID19-foranstaltninger. Der bliver ingen adgang for publikum, men mesterskabsrytterne må have to ledsagere med og de øvrige ryttere kun en.
Der bliver dog mulighed for at følge konkurrencerne på Zibrasport, der streamer fra stævnet.