Skip to main content

Ulveangreb på voksen hest i Tyskland

I en løsdriftstald i Hötzingen, Tyskland, blev en seks-årig Trakehner-vallak angrebet af ulve og alvorligt såret.
| admin

Ulveangrebet er sket hos en trakehner-opdrætter Jörg Eggers, oplyser St.GEORG. Familien Eggers har opdrættet Trakehner-heste i mange år. Ritchie er en seks-årig Trakehner-vallak, 1,73 m i stangmål og vejer omkring 600 kilo. Sammen med to andre rideheste stod han i en løsdriftsstald på gården om natten. Ulveangrebet skete natten mellem den 28. og 29. december 2022. Jörg Eggers fortæller, at de ikke hørte noget i løbet af natten. Men næste morgen havde Ritchie et slemt bidsår på låret på venstre bagben. Vallakken blev kørt til dyreklinikken i Nindorf, hvor han allerede har fået to operationer, fortæller Jörg Eggers. Eggers siger, at både ranger og ulvebetjent bekræftede, at skaden var fra en ulv.

”Hestens dækken var delvist revet i stykker, og der var også kradsemærker.” Siden har han været ude flere gange hver nat for at beskytte hestene. Han lånte et nattesynsapparat af en jæger, hvorpå ulvene tydeligt kunne ses. Eggers rapporterer, at ulven sad lige over for ham nytårsaften. Han virker ikke overrasket, når han taler om det. »Vi bor mellem to militære træningsområder, og har haft ulveobservationer i årevis. Vi har også altid unge ulve, der kommer gennem landsbyen på jagt efter et nyt territorium. Men indtil videre har vi aldrig set dem direkte hos hestene.”

Familien Eggers tog øjeblikkelig handling og indhegnede folden med et ulvehegn.

Statistikker viser, at ulvebestanden er støt stigende i Tyskland. Samtidig er antallet af angreb på græssende dyr støt stigende. Det tyske rideforbund (FN) efterlyser blandt andet nye regler for ulveforvaltning. Målet ville være at ændre ulvens beskyttelsesstatus fra “strengt beskyttet” til “beskyttet”. Dette ville muliggøre en legitim forvaltning af bestanden, skriver ST. GEORG.