Skip to main content

Anders Hoeck: 18 år og hingsteholder

Anders Sjøbeck Hoeck, 18 år kan som en af de få herhjemme skrive ”hingsteholder” på sit cv, og han er den ubetinget yngste af dem. Anders har netop fået en præmiehingst ved Dansk Varmblods kåring af hingste i sidste uge, og et helt nyt ridecenter er under opbygning på Fyn
| admin

Anders Sjøbeck Hoeck er ældste søn af Dorthe og Hans Jørgen Hoeck. Han rundede de 18 år den 2. februar, og han arbejder professionelt med heste og hingste. Han har selv avlet en hest, og det må siges at være et 100% resultat, det er den kårede hingst Hesselhøj Captain Morgan e. Casallco og hoppen Bøgelys Latina DWB e. Crelido/LavallI, som han købte på Dansk Varmblods Forårsauktion ved hingstekåringen i Herning i 2016. Han er den yngste køber nogensinde på Dansk Varmblods auktion. Hesselhøj Captain Morgan er netop blevet færdigkåret i Dansk Varmblod og tildelt en opdrættermedalje i sølv.

– Jeg er blevet springrytter igen, fortæller Anders med et smil. Han startede sin karriere som springrytter, og red Bøgelys Latina i konkurrence, inden han begyndte at fokusere på dressur og uddannelse af ungheste. – Det er sjovt, for jeg har jo også redet moderen. Captain Morgan er den første og eneste hest jeg har avlet, men det giver da en pæn statistik.
Hingsten, der nu er 4 år, har rigtig meget kvalitet, den kan både uddannes i dressur, springning og military vurdere avleren, og han glæder sig til at komme ud på konkurrencebanerne med hingsten i 4-års championaterne. – Den er flink og nem, understreger han.
En anden 4-års hingst, der står Anders Hoeck på, er den 4-årige dressurhingst Hesselhøj Rock A Billy e. Revolution/Blue Hors Hertug, som de øvrige hingste fra Hesselhøj ud af en præstationsstærk hoppestamme. Hingsten er nu færdigkåret med opdrættermedalje i bronze.

Sidste nye skud på stammen, en præmiehingst
Dansk Varmblods avlsledelse lagde i sidste uge vejen forbi det nybyggede ridecenter, der fremadrettet vil danne rammen om familien Hoecks hingstestations, salgs- og træningsstald. Besøget var et led i forbundets kåringsturne, der i år har aflyst det store event, Hingstekåringen i MCH Messecenter Herning.

Anders fremstillede den 3-årige hingst Hesselhøj Donkey Boss en helbror til den kårede hingst Hesselhøj Downtown, der nu er ejet af Helgstrand Dressage. Han er efter den hjemmeavlede hingst, elitehingsten og guldmedaljehingsten Hesselhøj Donkey Boy e. Era Dancing Hit/Milan. Donkey Boss er trukket på sølvmdaljehoppen Boogie Woogi e. Blue Hors Zack/Ragasso. Hoppen er uddannet til lille tur af Anders, og hun blev i januar solgt til en juniorrytter.

– Hun er solgt med en klausul om, at vi en gang om året må tage æg fra hende, fortæller Anders, der er tilfreds med den ordning, for den hoppe er for god til helt at forlade stutteriet.

– Vi kender hele linjen, så vi ved næsten, hvad der kommer ud, og så alligevel ikke. Det er vildt sjovt og spændende
Anders Sjøbeck Hoeck

10-dages test og klar til hopperne
Familien Hoeck er ved at få lagt sidste hånd på et nyt byggeri 5 minutters kørsel fra deres eksisterende ridecenter. Anders ser frem til at tage det nye center i brug, for det er bygget med omtanke ud fra familiens mangeårige erfaringer med dagligdagen på et ridecenter, som både rummer hingststation, salgsstald og trænings-/uddannelsesstald.

Foto: Per Torp
Hesselhøj Donkey Boss fotograferet på Hesselhøj, Fyn. Foto: Per Torp

– Det bliver helt vildt, det vil give os helt andre arbejdsforhold. Alt er samlet, vi kan gå fra stalden ind i begge ridehaller. Foldene ligger lige udenfor, fortæller Anders. Han har netop afleveret Hesselhøj Donkey Boss til 10-dages test på Tørring Ridecenter, og han forventer, at hingsten vil tiltrække mange hopper fra avlerne i sæsonen.

Hvert år ser Anders frem til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, så det var bestemt ikke lige efter planen, at forbundet måtte aflyse kåringen i år på grund af coronapandemien.

– Herning er altid fantastisk. Det er specielt at komme til kåring, og lige i år havde det været et vildt Herning-år for os med de hingste vi har, fortæller Anders, som ærgrer sig over at festen udeblev. Han havde også set frem til at ride avlshingsten Highfive Fuglsang. Grand Galaxy Win/De Niro (opdr. Anne Dorte Riis Mayland). Hingsten er ejet af Ronja Dahlseng fra Norge, og han imponerede i sidste sæson, hvor han scorede 9,81 i kvalifikationen til championatsfinalerne, den højeste score på landsplan. Den havde Anders glædet sig til at ride i finalerne, som desværre blev aflyst og ride i præsentationsklasserne i Herning, som jo også blev aflyst. Han ser nu frem til en ny sæson med to imponerende 4-års hingste og en chance for en plads på landsholdet ved UVM med Highfive Fuglsang.