Skip to main content

Velkommen – og smil til fotografen

Når de 2- og 4-benede atleter er ankommet til Herning, bliver de fotograferet. Medieteamet fra det internationale rideforbund, FEI, dokumenterer og fotograferer alle deltagere, både mennesker og heste ved ECCO FEI World Championships.
| admin

Inde på staldområdet i et roligt hjørne ved siden af de to opvarmningsbaner har FEI’s medieteam opsat et fotostudie med et stort lærred – stort nok til at bruge som baggrund for en hest i fuld figur. Rytterne ankommer i fuld konkurrenceuniform med jakker fyldt med ornamenter fra tidligere bedrifter. 

Fotograferne Mehmet Akdag og Jonas Franke har adskillige personer til at assistere. Det er ikke altid nemt at få en hest til at ”smile” til kameraet, altså at rejse ørerne og se opmærksom ud. En af assistenterne afspiller en lyd – en hest der vrinsker er den mest populære, og giver det bedste resultat.  
Rytterne er nemmere og mere bevidste om, at det er vigtigt at tage sig ud fra sin bedste side. Når alt kommer til alt, så er det dette billede, der vil blive vist til millioner af seere, når der bliver streamet og sendt TV-signal til hele verden. 

Foto: Herning2022

Hele dagen, og flere dage i træk, står rytterne og deres heste i kø sammen med officials, chef d’Equipes og landsholdsdyrlæger. Uden for fotostudiet kan hestene græsse lidt eller bare kigge nærmere på deres holdkammerater eller konkurrenter. 

Slutresultatet er fritlagte billeder, der bliver brugt på storskærmene, når ryttere og heste skal præsenteres på banerne. TV-stationer bruger også billederne på forskellig vis.

Foto: Herning2022

/Herning2022