Skip to main content

Victoria Vallentin fik Brooklyn fint gennem programmet – trods store øjne

Victoria Vallentin er alene om at repræsentere U25-rytterne ved EM i Hagen i dag. Det gjorde hun fremragende, de andre tre rider i morgen lørdag
| admin

Den individuelle konkurrence for U25-rytterne er delt over to dage, fredag og lørdag, hvor de rider U25 Grand Prix. Fredag er 23-årige Victoria Vallentin og 13-årige Brooklyn alene om at repræsentere Danmark. Flere heste har reageret på omgivelserne på det store stadion, og desværre også Victorias Brooklyn. Hun var på vej mod sin personlig bedste score. Hendes tendens efter travprogrammet lå på 73%, men Brooklyn changerede smukt på midten i galopøgningen, som han skal i Intermediaire II, men ikke i U25 Grand Prix, og det sendte dem ned på 71% Resten af galopprogrammet fik de to vist sikkert og fejlfrit, men da Victoria skulle vende ad midterlinjen til afslutningsparaden, sprang Brooklyn til side og det kostede dyre point i overgangen fra galop til trav.
De to kom dog stærkt tilbage med en flot passage og piaffe, i det hele taget fik Victoria redet Brooklyn rundt på banen med stort overblik! De opnåede 72,051%, og mon ikke det sender Victoria ind i den individuelle kürfinale søndag formiddag blandt de 18 bedste ryttere fra U25 Grand Prix.

Brooklyn havde store øjne

Victoria fortæller: “Brooklyn havde lidt store øje i dag, men han føltes meget bedre end han gjorde første konkurrencedag. Han var rigtig fin i hånden for mig, faktisk lige der, hvor han skulle være. Men som sagt så var han lige tændt nok. Musikken var skruet meget ned på stadion, og al plastikken på kameraerne stod og blafrede. Jeg var ikke den eneste, som havde problemer derinde. Han føltes dog fin, og jeg håber jeg er videre til finalen og en kür, hvor han måske ikke er helt så tændt.”

Victoria Vallentin og Brooklyn. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Tre danskere i aktion lørdag

De øvrige tre danske ryttere fra U25-teamet, der sluttede lige udenfor medaljerækken i holdkonkurrencen, kommer til start lørdag formiddag. Først ud er Emma Skov og 13-årige Cracker Jack, de har starttid kl. 8,26.
Kl. 8,43 er det tid for Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver. Det er parrets tredje europamesterskab, og Josefine har ikke haft den bedste optakt til dette mesterskab med Driver, der har været opereret for en øjenskade. Han er dog topfit igen, men han er bedst, når han har haft et stævne i benene inden et mesterskab. Den overambitiøse 17-årige UVM-guldvinder går lidt for hårdt på, når han ikke har været til stævne i længere tid. Som Josefine sagde efter holdkonkurrencen: “Driver blev lidt for glad for at være til ridestævne i dag!”
Holdets EM-debutant Kathrine With Petersen og den 8-årige Hjorts Rapsody in Blue, der har starttid kl. 9.49.

Der er medaljeceremoni i klassen kl. 12.30 lørdag, og på det tidspunkt ved vi, hvor mange af de danske ryttere, der får plads i kür-finalen søndag.

Start- og resultatlister