Skip to main content

80-årig rider hvert år 1000 km henover England

Hvert år rider 80-årige Jane Dotchin ca. 960 km henover England. Hun har følgeskab af sin trofaste hest Diamond og hunden Dinky. Se video nedenfor.
| admin

40 års rejser

Dotchin foretog sin første rejse til hest henover England i 1972, og på hendes rejser de sidste 40 år er der sket meget. Blandt andet har unge mennesker ikke helt samme forståelse for dyr nu som tidligere, vejene er blevet meget mere trafikerede, og store maskiner kører ofte helt tæt på Diamond, hvilket kan være farligt. Hun oplever også, at store moderne autocampere dominerer campingpladserne, hvor der skal slås lejr for natten.

På trods af dette, tager den seje 80-årige stadig turen til hest stort set hvert år, og det skyldes især, at hun møder så mange venlige og spændende mennesker undervejs, og på den måde danner venskaber for livet.

Screendump, YouTube.

7 uger til hest i regn, blæst og sol

Dotchins rejse tager omkring 7 uger. Hun rejser fra sit hjem i Hexham, England til Cairngorms i det skotske højland. Dotchin rejser kun med det absolutte nødvendige, og det hele skal kunne være på den 13-årige Irich Cob hoppe, Diamond. Det gælder også Jack Russell terrieren Dinky, der har deforme potter og derfor sidder i en sadeltaske under rejsen.

80 år er (åbenbart) ingen alder

På en normal dag tilbagelægger trekløveret 25-30 km, og eftersom Dotchin er så bekendt med ruten, har hun ikke et kort med. Den eneste gang i løbet af 40 år, hvor Dotchin ikke har foretaget rejsen til hest, var i 2001, hvor der var et udbrud af mund- og klovsyge i England. Det betød, at den rejseglade rytter måtte tage turen på cykel.

Som det ser ud nu, har Dotchin ikke nogen planer om at stoppe med sine lange rideture. På trods af at hun har klap for øjet, og ikke er så mobil som hun har været, nyder hun sine daglige rejser og seværdighederne i det smukke landskab.

Kilde: Horsey Hooves