Skip to main content

Video: OL-dyrlægen rejste med hestene

Landsholdsdyrlæge Frederik Nielsen følger de danske dressurheste tæt ved OL i Tokyo, og flyturen gik godt – hestene er friske.
| admin

Det var landsholdsdyrlæge Frederik Nielsens første flyverejse med heste, og på nær Blue Hors Zack, havde ingen af de øvrige danske dressurheste: Bohemian, Heiline’s Danciera og Bufranco prøvet at flyve tidligere. Det gik godt, fortæller dyrlægen. Hestene stod to og to sammen i containere, der ligner en hestetrailer, med plads foran til hønet, vandspand og foder.

Hestene er landet i Japan, og er ved at blive læsset af flyet: Foto: FEI/Yusuke Nakanishi

De danske heste var med på det første fly til Japan, 36 heste der vejede omkring 22 tons, blev læsset på Emirates SkyCargo Boeing 777-F i Liege i Belgien, og 18 timere senere, efter en mellemlanding i Dubai, satte hestene for første gang hoven på Japansk jord. Med flyet var også 12 tons foder og 40 liter vand pr. hest.

Fascination er landet i Tokyo

Peter Flarups militaryhest Fascination er landet i god behold i Tokyo. Peters hustru Anne er rejst i forvejen, så hun har taget imod hesten. Han er frisk og sund efter flyveturen, forlyder det fra OL-stalden.

De to erfarne og dygtige behandlere Gitte Andersen Søby og Frederik Nielsen vil holder et skarpt øje med dressurhestene under OL i Tokyo. Det kan man høre mere om i artiklen: Video: Fokus på hestenes sundhed ved OL

Hør OL-dyrlægen fortælle om rejsen, og hvordan hestene bliver passet undervejs.