Skip to main content

Isabell Werth kæmper videre: Vil have lov til at bære høj hat

De seneste uger har der været debat om retten til brug af høj hat i dressur. Selv om anmodningen fra mere end 100 dressurryttere er blevet afvist af FEI, fortsætter Isabell Werth med at argumentere for, at det skal være op til den enkelte, om vedkommende bruger hat eller sikkerhedshjelm.
| admin

For et par uger siden skrev vi således om debatten om brug af høj hat i de højeste dressurklasser:

Høj hat eller ridehjelm til dressurstævner? Fra 2021 bliver det obligatorisk at bære sikkerhedsridehjelm, men forleden kom det frem, at 150 topryttere havde sendt en anmodning til FEI, hvor de opponerede mod det nye lovkrav. De ville i stedet have, at det skulle være frivilligt, om man bar hjelm eller hat i de sværeste dressurklasser. Ligesom det forholder sig pt.

Blandt underskrifterne på “Pro Top Hat Choice”, som forslaget bliver kaldt, finder man bl.a. Kyra Kyrklund, Juan Matute Guimon, Isabell Werth, Dorothee Schneider og Helen Langehanenberg, skriver Eurodressage.

Men nu forlyder det altså, at anmodningen er blevet sendt for sent i forhold til FEI’s generalforsamling.

Ifølge Dressage News har FEI udtalt, at forslaget er kommet efter deadline, og derfor vil spørgsmålet om hat eller hjelm ikke bliver taget med i overvejelserne.

Men Isabell Werth har ikke opgivet at få FEI til at diskutere emnet til deres generalforsamling, der finder sted fra den 13. november til den 23. november.

Isabell siger

– Jeg er forbløffet over, hvor voldsom en diskussion vores International Dressage Riders’ Club-anmodning har udløst. Det handler ikke om ridehjelm eller høj hat eller sikkerhedsaspektet. Det handler om, at voksne erfarne ryttere skal have retten til at vælge selv…

Vi er hverken gammeldags eller dumme. Vi er heller ikke imod ridehjelme.

Isabell Werth

Vi vil bare én ting – og læs dette omhyggeligt – og det er friheden til at vælge, om vi vil bære hjelm eller hat til ridestævnerne. Det handler om retten til at bestemme selv, når du er et voksent menneske.

Der har aldrig været en ulykke under en international Grand Prix-konkurrence eller et dressurchampionat, der kunne udløse tvunget brug af ridehjelm… Pludselig bryder en diskussion løs, hvor du får en fornemmelse af, at dressur er en af ​​de farligste sportsgrene i verden. Som om vi dyrker motorcykelløb eller noget lignende, lyder udtalelsen fra Isabell ifølge Dressursport Deutschland.

– Faktisk får den her diskussion nærmest en latterlig undertone, når vi tænker på, at en voltigør ikke skal bære hjelm. Lige præcis i voltigering er faren for ulykker større end i dressur.

Så for at være klar og tydelig: Det handler ikke om enten eller hjelm eller hat. Det handler om såvel som. Muligheden for selv at vælge, når du er voksen. Kort sagt vil vi have, at det forbliver, som det er lige nu.

Læs hele Isabells brev lige her