Skip to main content

Video: U25-ryttere forberedes til den store sport

Under Helgstrand Event i Uggerhalne denne weekend afvikles en kvalifikation til Europafinalen for U25 springryttere lørdag eftermiddag. En af de danske ryttere i denne Grand Prix er Konstantin Deeken Künnemann. Her fortæller han om klassen, som kan følges på livestreamingen på Zibrasport Equest.
| admin

26 ryttere deltager i eftermiddag (kl. 16.30) i DK Companys CSIU25 EY Cup Grand Prix på forhindringshøjden 1,45 cm. Denne klasse for U25-ryttere er en del af en kvalifikationsturnering i Europa, med finale i Salzburg til vinter. Der er ryttere til start fra Danmark, Sverige, Tyrkiet, Frankrig, Japan og Norge.

I 2003 blev EYCup grundlagt, det er en cup målrettet U25-ryttere (16 til 25 år), og den har opnået stor popularitet. Klasserne for U25-rytterne afvikles ved internationale stævner, og der har været afviklet afdelinger bl.a. i Tyskland, Østrig, Polen, Belgien, Italien, Litauen, Tjekkiet, Slovakiet og Schweiz.

Konstantin Deeken Künnemann var med i kvalifikationen på Vilhelmsborg sidste år, og han er har stor ros til initiativet:

Landstræner Bo K. Møller har oplevet U25-konkurrencer ved stævnerne i udlandet, og i 2021 lykkedes det at få en afdeling til Danmark. Og igen i år afvikles en afdeling i Danmark, hos Helgstrand Event lørdag eftermiddag. Klassen indgår i en serie af springstævner med fokus på U25-ryttere, linket mellem ungdomsrækken og den store springsport. Det kan være en udfordring for de unge ryttere at indgå i konkurrence med professionelle seniorer, når de ikke længere er en del af ungdomsklasserne (U21). Ved at lave en overgang mellem ungdomsrækken og seniorrækken i U25 konkurrencer, får rytterne en lettere overgang til den store sport, og de har desuden finalestævnet i EYCup i Salzburg at ride efter.

Se springning i topklasse, når Helgstrand Event afholder Longines EEF Series™ Aalborg 2022 præsenteret af Radisson med CSIO3*, CSI2* og CSIU25 den 18.-22. maj 2022.
*Fredagens Longines EFF Nations Cup kan kun ses på CLIP MY HORSE (grundet rettigheder)

Premium Medlemmer: 0 kr. (adgang købes i kassen til 0 kr.)
Basic Medlemmer/Pay pr view: 199 dkr.

Se program her

Start- og resultatlister