Skip to main content

Drømmen om Grand Prix er gået i opfyldelse

Siden berider Nana Christine Christiansen var helt lille drømte hun om at ride op ad midterlinjen i et Grand Prix program. Nu har hun rundet de 30 år og endelig er drømmen gået i opfyldelse – og hvad så nu?
| admin

”Der er mange points at hente, når først piloten giver sig tid til at tænke!” skriver berider Nana Christine Christiansen på sin Facebookprofil. Hun hentyder til den længe ventede Grand Prix-debut på hoppen May-Day Graftebjerg, som hun har leaset af Carina og Casper Cassøe Krüth. Carina har selv uddannet hoppen det sidste stykke vej mod Grand Prix, og hun har været en super lærehest for Carina, og givet hende mulighed for at få noget Grand Prix-erfaring. Den erfaring nyder hun godt af sammen med Heiline’s Danciera, parret er landsholdsaktuel og på bruttoholdet forud for OL i Tokyo.
Nu er det Nana, som May-Day skal give rutine i dressurens sværeste klasser, og ja, indrømmer Nana, det er faktisk rigtig svært.

En barndomsdrøm går i opfyldelse
Nana blev udlært berider for tre år siden, hun husker, at hun på skolen i læretiden blev spurgt om, hvad hun ville, når hun var udlært. – De ville nok helst høre, jeg ville ud at drive rideskole, men jeg sagde: Jeg vil ride Grand Prix, fortæller Nana med latter i stemmen. Drømmen om Grand Prix har Nana næret siden hun var helt lille. I dag driver hun Sandkildehus Dressage fra Per Thomasens dejlige faciliteter på Stutteri Teglovnen. Og drømmen om Grand Prix blev indfriet på en blæsende fredag i Harridslev Rideklub ved Randers. Nana red May-Day Graftebjerg i en procentklasse, hvor hun blev første uplaceret med 65,4%

– Det er noget svære inde på banen, end når man har øvet det sammen med Carina, erkender Nana blankt efter debuten.


Hun har trænet sammen med Carina Cassøe Krüth, ude i alt slags vejr, programmet var øvet og gennemredet flere gange. Nana følte hun var klar til sin debut, og hun glædede sig helt vildt.
– Jeg var faktisk ikke nervøs, men dagen før begyndte jeg at tænke på, hvad jeg kunne lave om og gøre anderledes, indrømmer Nana, som heldigvis nåede til den konklusion, at det skal man nok lige lade være med.
Debuten gik godt, men det var sværere end Nana lige havde regnet med. – Jeg syntes bare, jeg har trænet og øvet det meget, men så alligevel bliver det svært. Jeg lavede 17 ettere og nogle andre fejl, men nu ved jeg lidt om, hvad jeg skal gøre anderledes til næste gang, fortæller Nana, som glæder sig til, at stævnerne igen kan afvikles efter nedlukningen. Carina var med til at hjælpe hende med opvarmningen, og det var en kæmpe fordel, fortæller hun.
Nana fortæller, at hun faktisk havde regnet med, at hendes debut ville ske i efteråret, men i en øgning ramte May-Day sig selv, og blev omgående halt. – Det var ikke lige den debut, jeg havde regnet med! Debuten måtte udsættes, og blev så i stedet en realitet den 28. marts i Harridslev.
– I forhold til herpesvirus havde vi talt om, det var forsvarligt at tage af sted. Det kunne fint gå, vi kunne opvarme to steder, og der var masser af plads. Vi har heller ikke selv taget nye heste ind i stalden længe.

https://www.facebook.com/nana.c.christiansen/posts/10159229818774507

May-Day – en kriger
– Det er vores plan at holde May-Day frisk og kørende. Hun er 18 år, men hun er en kriger, og meget stærk i kroppen. Jeg passer så godt på hende, som de fleste passer deres børn. Planen er at ride endnu en Grand Prix, inden vi forsøger os på landsplan, og så må vi se, hvad der skal ske.

– Jeg vil bare gerne have noget rutine i Grand Prix, og det har hun allerede givet mig i træningen.
Nana Christine Christiansen

– Jeg har fået rigtig meget ud af at lease hende af Carina og Casper. Så længe hun er frisk og jeg har råd, fortsætter vi, som vi gør nu. Jeg mener, man er nødt til at satse lidt økonomisk efter endt uddannelse for at efteruddanne sig og opnå sine drømme. 
Nana har nu nået sit mål om Grand Prix-debut, og det var den helt store hurdle. Nu er hun klar til at sætte sig nye mål. Hun har flere heste godt på vej i træningen, blandt dem 8-årige Atterupgaards Mildura, der også er uddannet af Carina Cassøe Krüth. – Jeg har en 7-års i ridning, og nogle 4- og 5-års heste, som er rigtig gode, nu må vi se.
Mange ryttere fortæller, at de oplever at få en bedre forståelse for uddannelse af heste på vejen mod Grand Prix, når de først har debuteret i de sværeste klasser. Så sammen med May-Day er Nana ved at lægge grunden for sin fremtid i sporten.
– Jeg håber på, at al den rutine hun giver mig, kan jeg tage med til de andre heste, som fra naturens side har det lidt lettere end May-Day. Og lige nu glæder jeg mig bare til, vi skal afsted igen, slutter Nana Christine Christiansen.