Skip to main content

World Cup-sejr til Nanna Merrald og Zepter

Efter Grand Prix-klassen lørdag ved World Cup-stævnet i Neumünster var forventningen, at sejren i küren, og dermed kampen om vigtige points, skulle afgøres mellem Tyskland og Danmark. Nanna Skodborg Merrald og 15-årige Blue Hors Zepter vandt Grand Prix-klassen foran Ingrid Klimke og Franziskus FRH med et par procentpoints i overskud. Den populære 55-årige tysker har […]
| admin

Efter Grand Prix-klassen lørdag ved World Cup-stævnet i Neumünster var forventningen, at sejren i küren, og dermed kampen om vigtige points, skulle afgøres mellem Tyskland og Danmark. Nanna Skodborg Merrald og 15-årige Blue Hors Zepter vandt Grand Prix-klassen foran Ingrid Klimke og Franziskus FRH med et par procentpoints i overskud. Den populære 55-årige tysker har to World Cup-sejre fra World Cup sæson 2022/2023, mens Nanna debuterede sit samarbejde med Blue Hors Zepter med en 3. plads i Schweiz i midten af januar. Zepter, der har været uddannet til Grand Prix af Daniel Bachmann Andersen, blev redet sidste sæson af svenske Patrik Kittel, med det formål at blive solgt, hvilket ikke sket og derfor blev han taget hjem til Blue Hors. Et par Blue Hors-ryttere har siden redet Zepter inden Nanna overtog tøjlerne på den store vallak i slutningen af 2022.

Ingrid Klimke satte pres på

Ingrid Klimke, der har en imponerende karriere i international military med adskillige medaljer fra mesterskaber, har sideløbende haft en international karriere i dressur. Med hingsten Franziskus FRH var hun på det bronzevindende tyske hold ved VM i Herning sidste år.

Den imponerende hingst var mere med Ingrid i dag i küren, og publikum jublede, da Ingrid red op i fri trav med en hånd mod den afsluttende hilsen som udløste et 10-tal. 84,960% er parrets bedste score hidtil, og hun nåede lige knap sit personligt bedste med 84,710% og en foreløbig førsteplads. Og så red Nanna på banen med Blue Hors Zepter.

Nanna satte trumf på

Nanna åbnede med smuk, regelmæssig passage og flotte overgange til piaffe, hvor billedet af Zepter nærmest ligner en lærebogsopskrift på piaffe. Sidebevægelser i topklasse til afslappet skridt. Galoptravers ind i pirouette i smuk balance til begge sider satte points på kontoen. Sikre serier satte points på kontoen, men man sad lidt med fornemmelsen af at Nanna ikke gav max gas i øgningerne. Så kom deres sidste linje med smuk viftepiaffe og afsluttende passage til dommerne. Han stod i flot form gennem hele testen, med ørerne fremad, og samarbejde med Nanna hele vejen. Masser af 9-taller på resultatlisten resulterede i personligt bedste score med 86,060% og en sejr.

Plads til Daniel på podiet?

I Grand Prix-klassen kom Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.I. e. Blue Hors Zack ind på 4. pladsen, og dermed missede han en podieplads med meget få points.

Det var derfor spændende om Daniel i küren kunne ride sig ind på en podieplads, og dermed sætte trumf på dansk dressursports imponerende styrke.

Den 11-årige vallak, har Daniel tidligere fortalt til Zibrasport Equest, er særdeles følsom, og det har krævet noget tilvænning for Daniel at sidde stille, og bare nyde at lade hesten gøre arbejdet. ”Jeg har aldrig haft en hest der er så følsom,” fortæller han, og uddyber, at det har krævet noget tilvænning også af hesten, at stole på, at Daniel kan ”omfavne” ham med sine lange ben.

Daniel red efter en podieplads, med smukke sidebevægelser afbrudt af cirkelpiaffe. Skridten kostede desværre points, da Zippo var lidt spændt. Og i den første galoppirouette mistede Zippo balancen. Det skulle vise sig at blive dyrt i det samlede regnskab, selvom parret fik vist flotte changementsserier. En flot afslutning med cirkelpiaffe, men det så ud som om Daniel måtte arbejde lidt mere for at lede Zippo gennem programmet i Neumünsters heksekedel.

Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.I. Foto: Zibrasport Equest

De sluttede med 79,065% på en samlet 5. plads – igen lige udenfor en podieplads. Den gik til hollandske Kirsten Brouwer og avlshingsten Foundation med 82,050%

Dansk Varmblods-vallakken Tørveslettens Titanium RS2 e. Totilas blev redet ind på 4. pladsen af hollandske Marieke van der Putten som skulle levere sit personligt bedste resultat for at komme ind på en podieplads. Brillante piaffer og udtryksfuld passage i programmets start sendte dem på podiekurs med flere 8- og 9-taller og en score på 82,050%

Resultat