Skip to main content

Kvinde skriver historie – vinder Grand National

Jockey Rachael Blackmore har, som den første kvinde, vundet Grand National steeplechace. Og det har stor betydning ikke alene for hende, men for sporten
| admin

I weekenden indskrev den kvindelige jockey Rachael Blackmore sig i historiebøgerne, da hun som den første kvinde nogensinde vandt det traditionsrige Grand National på Aintree Racecourse i Liverpool.
Første gang Grand National steeplechace blev afviklet var i 1839, hestene skal på en strækning over 6,9 km springe 30 forhindringer, hvoraf den mest berømte/berygtede er Becher’s Brook en forhindring med en meget dyb landing. Det vurderes at omkring 500 til 600 millioner verden over følger dette løb fra mere end 140 lande.

Dette års Grand National blev afviklet i weekenden (den 10. april) og sammen med Minella Times skrev Rachael sig ind i historiebøgerne i dette traditionsrige løb. Hun var fjerdefavorit hos bookmakerne. Og som hun sagde til ITV Racing er hun overlykkelig for at ride heste for træner Henry de Bromhead (han er også træner for hesten Balko Des Flos, der kom ind på andenpladsen). – Det er ubegribeligt at vinde, hesten var bare fantastisk. Om den 8-årige vallak sagde hun bl.a. – Han sprang så smukt. Jeg forsøgte at holde ham tilbage og vente så længe jeg kunde, før jeg lod ham gå frem.
– Det føles fantastisk, det er det her, du drømmer om, fortalte træneren efter løbet og han fortsatte: – Jeg har set løbet siden jeg var barn – jeg er så heldig, og vi er så heldig at have Rachael!
Desværre var der en hest, som måtte aflives efter løbet, der de senere år har været i søgelyset hos forskellige dyreværnsorganisationer.