Skip to main content

Hestevelfærd i fokus ved VM Herning2022

1.000 eliteheste fra hele verden samles to uger i august 2022 til ECCO FEI World Championships Herning. Deres velfærd er naturligvis i fokus, og en treenighed bestående af Healty Horse, B&B Horse og Slangerupgaard kommer til at være en integreret del af det velfærdsfokus
| admin

ECCO FEI World Championships Herning i springning, dressur, paradressur og voltigering vil tage imod omkring 1.000 eliteheste fra hele verden, og disse topatleter skal naturligvis have de bedste betingelser for at præstere optimalt under VM. I staldområdet bliver der eksempelvis etableret en beslagsmedje og en veterinærklinik, så hestene kan blive tilset og kontrolleret af dyrlæger på stedet og få udskiftet løse sko.
Det er dog ikke kun i staldområdet hestenes velfærd er i fokus. Underlaget, som hestene skal præstere på under konkurrencerne, er særdeles vigtigt for hestenes velfærd og deres præstationer. Derfor bliver underlagene og bundene på de tre stadions opbygget efter den sidste nye teknologi på området.

Tre fantastiske stadions
Fodboldstadionet MCH Arena, der under mesterskaberne skrifter navn til Stutteri Ask Stadium, vil rumme mesterskaberne i springning og dressur samt lægge faciliteter til det store gallashow lørdag aften. BB Horse Arena, hvor paradressuren og international dressur og springning afvikles, bliver etableret på den store parkeringsplads foran stadion. Her vil hele det omkringliggende område, EquiPark, summe af aktivitet med omkring 200 udstillere, foredrag, interviews mv. fra ECCO og Zibrasport Equest scenerne. Herudover kommer Jyske Bank Boxen til at huse mesterskaberne i voltigering.

Velfærd fra bunden
Det er B&B Horse, som får til opgave at klargøre grunden under den 40 x 80 m ridebane, BB Horse Arena, i EquiPark. B&B Horse omfatter et stutteri, et wellness center samt entreprenørvirksomhed og holder til på Kildegaarden i Holbæk.
Banen skal anlægges på den eksisterende parkeringsplads, og da der er stor niveauforskel, hvor banen skal anlægges, kræver det en nøje beregning og et meget stort entreprenørarbejde at få lagt den optimale grund under selve ridebanen, så hestene får de bedste forhold.
Når B&B Horse har lagt en god grund under arenaen i EquiPark, bliver selve ridelaget lagt ovenpå af en anden virksomhed.
Det er den erfarne projektleder Kim Mertz, B&B Horses, som står for at anlægge grunden under BB Horse Arena. – En ridebund er ikke bare en bund. Den er vigtigt, for den understøtter hestens præstation på banen, forklarer Kim Mertz.

Det idylliske landsted Kildegaarden ejes af Michael Buchardt Pedersen, og der er et tæt samarbejde med Slangerupgaard ved Ringsted. Slangerupgaard er et atmosfærefyldt ridecenter med topmoderne faciliteter og en passioneret, professionel tilgang til at give heste og ejere en tryg oplevelse på stedet, der ejes af Alex Buchardt Pedersen.
På Kildegaarden og Slangerupgaard har man i fællesskab udviklet et videncenter for udvikling af heste fra føl til konkurrencehest. Og det bindes sammen af Sandie Brenager Kjær fra Healthy Horse, der har mange års erfaring fra stutteridrift og brugen af fx vandbånd mv. til træning og genoptræning af heste.
– Fælles for os er, at vi har stort fokus på hestevelfærd. Om det gælder opbygning af ridebaner, den sunde unghest i stutterierne og den velfungerende konkurrencehest, hvor vi udnytter Sandie Brenager Kjærs viden til at optimere træning, genoptræning og restitution, forklarer Kim Mertz.

– Vi har en bred erfaring med genoptræning af heste efter forskellige skader, som muskel- og overbelastningsskader, rygproblemer med mere. Aquatræningen kan også bruges til vedligeholdelse og konditionstræning og kan indgå som en god, afvekslende træning af hesten, forklarer Sandie Brenager Kjær fra Healthy Horse, der har hovedsæde i wellnesscenteret på Slangerupgaard.

Under ECCO FEI World Championship i Herning vil Sandie Brenager Kjær, som repræsentant for Slangerupgaard Official Welfare Partner, fortælle om brugen af aquatræning, og om den specielle vidensdeling mellem Healty Horse, Slangerupgaard og B&B Horse fra scenen på ECCO Square.