Skip to main content

7 ryttere i finalen juleaften på Vilhelmsborg

Den 26. konkurrencedag ved Christmas Show sluttede med maner, 7 ryttere var fejlfrie i Nathalie Horse Care Grand Prix, og de publikummer, som var mødt frem, skabte en god stemning i hallen.
| admin

Omkring 100 personer har været i gang dagligt hver dag i de 26 dage, som Christmas Show nu har strukket sig over. Og lørdag aften den 11. december bliver sædvanligvis kaldet juleaften eller lillejuleaften, for det er ved dette stævne, springrytterne har lejlighed til at konkurrere under særdeles gode forhold, og samtidig ønske hinanden glædelig jul.

7 ryttere i kamp om sejren

Startlisten i Nathalie Horse Care Grand Prix var imponerende, med flere hjemlige eliteryttere til start, men de havde ikke helt ”tur i den” på den udfordrende Grand Prix-bane. Som Casper Cassøe, der speakede klassen sagde, var de fejlfrie ryttere måske ikke lige dem, som på papiret var de mest erfarne i klassen.

Martin Mose Knudsen åbnede med 4 fejl på Ci Beau Ask, og den regerende jyske mester Mikkel Laursen og Come Undone One samlede 12 fejl op undervejs. Robin Grauff Jacobsen og Sandeo Be Good leverede igen en fin runde, men med 4 fejl, og en langsommere tid end Martin Mose Knudsen.
Torben Frandsen var omspringningens mest rutinerede rytter, han har tidligere vundet Grand Prix-klassen ved Christmas Show, i år sad han på Zapitol SZ, han red godt til uden at satse og var fejlfri til sidste forhindring, hvor der faldt en bom.

Stine Cassøe Jakobsen vinder en flunkende ny trailer fra Ifor Williams. Foto: Zibrasport Equest

Girlpower i omspringningen

Omspringningens tre sidste ryttere var alle kvinder, først ude var Maria Barnewitz Schou og Seana. Og de to havde imponeret i hovedspringningen, og det gjorde de igen, da afgørelsen skulle falde, for de leverede en sikker 0-runde i 40,09 sekunder, og dermed gik de i spidsen for konkurrencen.

Hun blev fuldt af Sofie Yderstræde Bucka og La Belle, og de to var lynhurtige på banen med en tid på 39,58 sekunder, men desværre med 4 fejl på den sidste forhindring, den store Stutteri Ask oxer, det gav dem dog en foreløbig andenplads.

Sidste rytter i omspringningen Stine Cassøe Jakobsen er altid god for en hurtig runde, og det beviste hun igen med Conchillo, da de sejlede fejlfrit over sidste forhindring, og standsede tiden på 38,28 sekunder og dermed blev sejren i Nathalie Horse Care Grand Prix i familien. Hun vandt en Ifor Williams hestetrailer til en værdi af 95.000 kr., og hun blev tiljublet af det begejstrede publikum.