Skip to main content

Endnu en World Cup-sejr til Carina Cassøe Krüth

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera sejrede i World Cup i Göteborg med Nanna Skodborg Merrald på tredjepladsen. Og i U25 kür kom Karoline Rohmann ind på andenpladsen.
| admin

Carina Cassøe Krüth red på banen med Heiline’s Danciera som klassens næstsidste rytter og hun vidste, hun havde Isabells 82,775% hun skulle slå. Carina har valgt musik fra sin ungdom, fordi hun syntes det er vigtigt, at hendes musikvalg fortæller publikum noget om hende. Og hun og Danse dansede gennem de første øvelser med harmoni og sikkerhed – flot passage og fine piaffer, sikre sidebevægelser og øgninger til topkarakter. Hele vejen slog Danse nærmest takten til musikken med sine sikre, elegante skridt under Carinas diskrete hjælpere.

Galopprogrammet var en nydelse med bl.a. 20 sikre etterchangementer. Og etterchangementer efterfulgt af 2’erchangementer lykkedes, og Danse indkasserede et velfortjent klap på halsen. Og da de gik i passage mod dommerne for en hånd, var der kun at sige top, top, top. Publikum jublede med hende på den sidste linje og ud af hallen. 85,9% fik de ved sejren på Vilhelmsborg – i Göteborg satte de trumf på med 86,855%

“Det var et fantastisk ridt i dag, og hun elsker atmosfæren her, fortalte Carina om Danse. og fortalte at hun ønskede at gøre sit bedste, og så takkede hun sit team og ikke mindst ejerene Ingrid og Paul Thøgersen, det kunne ikke lykkes uden dem.

Nanna Skodborg Merald og Blue Hors Zack. Foto: Zibrasport Equest

Nanna Skodborg Merrald var topfokuseret da hun startede Blue Hors Zack ud i deres kraftfulde kür, som åbner med en stræk øgning, flotte, aktive passage og en halvcirkelpiaffe efterfulgt af travers i passage, desværre sprang Zack i galop overgange til travers i normalt tempo, som fulgte lige efter.
De åbnede galopturen stærkt, men desværre indsneg der sig en lille fejl i 2’er changementerne, og det er det ikke råd til, når man ved man er i tæt kamp mod verdens bedste dressurrytter Isabell Werth om pladsen på podiet. I hendes joker-linje fik Nanna vist flotte 2’er changementer, og den afsluttende midterlinje med piaffe og passage satte points på kontoen. Musikken passer perfekt til Zack, og Nanna rider med stort overblik, men scoren i dag på 81,385% var et stykke fra deres seneste på 85,22% fra Amsterdam.

Isabell Werth er en mester i at få hevet hvert et points ud af sine heste, og med DSP Quantaz har hun lidt af en opgave, da hestens skridtkvalitet er meget begrænset. Hendes glansnummer med skridt-piaffe-pirouette lykkedes ikke da Quantaz gik i stå i piaffen. Og i galopprogrammet fik den rutinerede tysker hænderne fulde, da Quantaz blev noget hidsig og fik fejl i serien. Hendes afslutning med piaffe på cirkel og smuk passage satte points på kontoen. De opnåede 82,775% og gik ind foran Nanna.

Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre. Foto. Filip Jenå

Karoline Rohmann 2’er i U25 kür

Med 4 starter og 4 sejre blev hollandske Marten Luiten fuldstændig uovervindelig i den allerførste sæson af Lövsta Future Challenge International Tour og sejrede med godt 77%. Derudover vandt han i den særligt udpegede kategori “samlet vinder” og kan gå hjem med en sejrscheck på hele 100.000 SEK.

Både anden- og tredjepladsen gik til Danmark. Andenpladsen til Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre, 74,355% og og tredjepladsen til Thea Bech med Dionisos på 73,785%.
“Jeg har haft Jakas Don Louvre faktisk siden han var 1 år gammel, vi tog turen op på juniorniveau sammen. Så blev han solgt til USA, men kom tilbage til os efter et stykke tid. Vi fortsatte rejsen sammen og nu er vi her,« siger Karoline med et smil. Tredjeplacerede Thea Bech har også hængt ud med sin partner Dionisos i længere tid.
“Jeg er 21 år nu, og jeg har haft Dionysos siden jeg var 14. Han skulle være min juniorhest, men sådan passede han ikke rigtig. Han er ikke så stor, og han har ikke store gangarter. Så tænkte jeg og mit hold, vi forsøger i stedet at ride ungrytterklasser, men der var han heller ikke rigtig hjemme. Så så var det bare med at genindlæse sigtet til U25 og et par år senere er vi her”.

Lövsta Future Challenge International Tour er blevet gennemført i løbet af tre konkurrencer, World Cup Vilhelmsborg, Jumping Amsterdam og Gothenburg Horse Show.

Start- og resultater