Skip to main content

8 dressurhingste er gennem nåleøjet – klar til hopperne

Dansk Varmblod har nu afsluttet 10-dages testen for de godkendte dressurhingste og 8 er nu klar til at bedække hopper i denne sæson
| admin

Dansk Varmblod har gennemført 10-dages observationstesten for godkendte unghingste på Tørring Ridecenter.

Hingstene har nu været igennem den første, korte kontrol af ridelighed, temperament og opførsel i stalden, inden de får lov til at bedække hopper. Testen er med til at sikre, at hingsten med dårligt temperament, manglende ridelighed og samarbejdsvilje ikke får adgang til at bedække hopper; ligesom opførsel i stald, herunder kontrol af, om hingstene har nogle arvelige stereotypier (staldunoder).

Det er berider Torben Frandsen, som fungerer som træningsleder på testen af hingstene, og det er avlsledelsen, som udarbejder en træningsbekrivelse på hver hingst efter endt afprøvning.

Se den her

Det er avlsledelsen, som sammen med træningslederen beslutter, hvilke hingste, der har bestået testen. Hingstene får ikke karakterer ved denne prøve.

Afprøvningen ligger på så tidligt et tidspunkt, at det ikke vil være fair at bedømme deres egenskaber med en karakter. Det sker først, når de har været mere redet i forbindelse med efterårets 35-dages test.

Her følger listen over de hingste, som har bestået 10-dages observationstest, og nu har fået 1-årig avlsgodkendelse, og dermed kan benyttes til hopperne i denne sæson:

Midt-West Evolution e. Revolution/ Jazz, opdrættet og fremstillet af Stutteri Midt-West v/ Poul Erik Nielsen, Spjald.

Hesselhøj Donkey Boss e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Zack, opdrættet og fremstillet af Hesselhøj v/Anders Hoeck, Asperup.

Sønderskovens Don Avicii e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Don Romantic, opdrættet af Johanne og Lars Juul, Bælum, og fremstillet af Skovrider International ApS, Flemming.

Gørklintgårds Millíon e. Millennium/ Sunny-Boy, opdrættet og fremstillet af Jørgen Ravn, Holsted.

MSJ Q e. Quantensprung/ Bordeaux, opdrættet i England og fremstillet af HP Horses, Hillerød.

Renomé e. Revolution/Sieger Hit, opdrættet af Minna Petersen og Thorkild Karger, Sommersted, og fremstillet af Priess Horses, Nykøbing Mors.

Blue Hors Spectrum e. Sezuan/ Sandro Hit, opdrættet af Stutteri Pax I/S, Smørum, og fremstillet af Blue hors ApS, Randbøl.

Veyron Hena e. Vitalis/ L’Espoir, opdrættet og fremstillet af Alexandra og Søren Buchreitz, Kolding.