Skip to main content

Dansk avlerpar nr. 3 på verdensranglisten

World Breeding Federation for Sporthorses, WBFSH har netop udgivet dette års ranglister, og på listen over de mest succesfulde avlere ligger Stald Heiline på en fornem 3. plads.
| admin

WBFSH er en paraplyorganisation for ridehesteavlsforbund på verdensplan. Dansk Varmblods formand Jan Pedersen er netop blevet genvalgt som præsident for organisationen. Hvert år udgiver WBFSH ranglister over avlere, avlsforbund og de mest succesfulde faderhingste i samarbejde med FEI.

Læs også: En OL-drøm er gået i opfyldelse for Stald Heiline

På listen over de mest succesfulde dressuravlere ligger Stald Heiline på 3. pladsen med Heiline’s Danciera (Carina Cassøe Krüth) efter avleren af Vamos Amigos (Cathrine Laudrup-Dufour) Reesink Pferde GMBH og vinderen er avleren af verdensranglistens nr. 1 TSF Dalera BB (Jessica von Bredow-Werndl) Silke Druckenmüller. Avlerne af Marshall-Bell (Daniel Bachmann Andersen), Tina Christiffersen og Nicolai Jespersen ligger på 9. pladsen.

Se listerne her: Breeder Rankings | WBFSH – World Breeding Federation of Sport Horses

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack ved OL i Tokyo. © www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Blue Hors Zack – årets højdespringer

På listen over de mest succesfulde faderhingste er det avlsforbundet KWPN og hingsten Johnson TN, som er i front foran Quaterback og Sir Donnerhall. Blue Hors Zack har taget et kvantespring op ad ranglisten fra en placering som nr. 27 sidste år til 6. pladsen efter Totillas og Jazz.

I springning er det igen Chacco-Blue som indtager en sikker førsteplads foran Diamant de Semilly og Mylord Carthago. Kannan GFE, Toulon, Casall og Cardento er på de følgende pladser.

I military er det den danskopdrættede (Klaus Thingholm Kristensen, Ulstrup) tidligere fløjhingst i Holstenerforbundet, Diarado som indtager førstepladsen med Birkhof’s Grafenstiltz og Obos Quality på de følgende pladser. Det er også bemærkelsesværdigt at Diarado er at finde på 10. pladsen blandt de mest succesfulde faderhingste i springning.

Se listerne her: Sire Rankings 2022 | WBFSH – World Breeding Federation of Sport Horses

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera, OL i Tokyo. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

De førende avlsforbund

I dressur er det KWPN som har været mest succesfuld i indeværende år med Oldenburg og Westfalen lige efter. Hannoveranerne ligger på 4. pladsen lige foran Dansk Varmblod. Det specielle ved denne rangliste er, at der ikke tages høje for, hvor mange føl der produceres. Både KWPN og Hann producerer et meget stort antal føl hver eneste år, og det gør ikke ranglisten helt retvisende, men det er dog de top 6 bedste heste fra hvert forbund, som tæller points. Og Cathrine Laudrup-Dufours Vamos Amigos og Bohemian har i høj grad hjulpet Westfalen til en 3. plads på årets rangliste.

For Dansk Varmblod tæller: Heiline’s Danciera, Marshall-Bell, Tørveslettens Titanium, Indeed, Møgelbjergs Romeo og Katholt’s Bossco.

I springning er det Belgisk Varmblod på førstepladsen med SF (Fransk Varmblod) og KWPN (Hollandsk Varmblod) på 3. pladsen. Holsten, Zangersheide og Hannoveranerne følger efter. Dansk Varmblod ligger på en 22. plads og det er følgende heste som tæller med: Jackofearts, Cosmona, Bøgegårdens Gladiola, First Choice HT, Remix og The Gambler.

I military er det ISH (Irsk Varmblod), SF og Hann på de tre første pladser. Dansk Varmblod ligger på 26. pladsen og det er følgende heste, som tæller med: Heinsgaardens Chillo, Bon Cheval, Fascination, Midt-West Faveur, Chaccadee, Callistro.

Se listerne her: Studbook Rankings 2022 | WBFSH – World Breeding Federation of Sport Horses