Skip to main content

Andreas Helgstrand og Wendy vinder Grand Prix Special i Ermelo

Endnu en dansk førsteplads i Ermelo, da Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy i dag sejrede i Grand Prix Special.
| admin

Ud over UVM for 5-, 6- og 7-års heste byder stævnet i Ermelo også på en 4-års klasse og en CDI3* Grand Prix, Grand Prix Special og Grand Prix Freestyle. Ovenpå gårsdagens flotte andenplads i Grand Prix, var der lagt i kakkelovnen til en regulær revanche for Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy i dagens Grand Prix Special.

Læs også: Charlotte Fry tager endnu en titel som verdensmester

I går scorede de flotte 73.043% efter verdensmesteren Charlotte Fry, som tog førstepladsen på Everdale med 76.130%. Dagens Special var dog uden deltagelse af Fry, som samtidig vandt UVM for 7-års med Kjento. Ikke desto mindre skulle den stadig nye Grand Prix ekvipage Andreas Helgstrand og Wendy levere et flot program for at kunne sejre.

Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy under Grand Prix Special i Ermelo. Foto: Mia Bach – Helgstrand Dressage

Det var dog tydeligvis ikke et problem for ekvipagen, som har gode minder fra Ermelo, da de netop her har vundet bronze for 5-års. Den nu 8-årige Wendy og Helgstrand red en overbevisende og imponerende Special, der scorede de højeste karakterer af dommerne, som samlet belønnede ekvipagen med 75.638%. Et forspring som den sidste starter ikke kunne indhente, og så stod det klart, at den danske sejr var en realitet med mere end 3,5% ned til nummer to.

Andenpladsen gik til tyske Dorothee Schneider og Sisters Act MT OLD, som scorede 72.085% stærkt forfulgt af landskvinden Bianca Nowag-Aulenbrock og Florine OLD, som tog tredjepladsen med 72.000%. Du kan se hele resultatlisten her.

Senere i dag afgøres Grand Prix Freestyle, som er med dansk deltagelse af Anna Kasprzak med Addict de Massa og Lone Bang Zindorff og Bakkely’s Onandt. Følg resultatet her.