Skip to main content

Holland fører i dressuren – Danmark er 3er

Det hollandske dressurlandshold er i spidsen for Blue Hors FEI World Dressage Team Championship Grand Prix ved ECCO FEI World Championships i Herning. Søndag afgøres mesterskabet.
| admin

Publikum er strømmet til VM i Ridesport lørdag, hvor første del af holdmesterskabet i dressur er blevet afviklet. De bedste ryttere blev fuldt op ad den afsluttende midterlinje til taktfaste klapsalver fra det entusiastiske publikum.

Dagens første virkelig store bifald kom da den første danske rytter, Nanna Merrald Rasmussen, red på banen på den efterhånden legendariske avlshingst Blue Hors Zack. Parret leverede en top-præstation med deres hidtil bedste score i en Grand Prix, nemlig 76,724%.

Se også: Følg Riders Corner live fra VM i Herning

Den tyske hold-debutant Ingrid Klimke leverede et godt resultat med avlshingsten Franziskus, og gav dermed det tyske hold, der er regerende verdensmestre, en god start. Klimkes holdkammerat, Benjamin Werndl, der ligeledes er debutant i VM-sammenhæng, var ligeledes i topform, og ligesom Nanna Merrald red han også sin hidtil bedste Grand Prix på Famoso OLD. Det tyske hold ligger foreløbigt på andenpladsen.

Carina Cassøe Krüth var dagens 2. rytter fra det danske hold, og med den smukke hoppe Heiline’s Danciera scorede hun 76,863% og dermed overnatter det danske hold på 3. pladsen.

Det bedste resultat stod hollandske Dinja van Liere og den elegante hingst Hermés. Ekvipagen er foreløbigt i spidsen for konkurrencen med 78,835% og var også med til at bære det hollandske hold ind på en foreløbig førsteplads i holdkonkurrencen.

Konkurrencen om holdmedaljerne fortsætter i dag, søndag, med den sidste halvdel af Blue Hors FEI World Dressage Team Championship Grand Prix. Her er det Cathrine Laudrup-Dufours og Daniel Bachmann Andersens tur til at ride for det danske hold.
Link til foreløbigt individuelt resultat 

Link til foreløbigt resultat for hold

/Herning2022