Skip to main content

Andreas Schou – det er helt vildt!

Andreas Schou har redet sig i sin første World Cup finale, vi har talt med ham om dette og planerne frem til flyet letter mod USA
| admin

”Det var helt vildt at ride i mål,” fortæller Andreas Schou. Søndag eftermiddag red han en fantastisk, sikker fejlfri runde, som kun den ene af 4 ryttere i den sidste World Cup kvalifikation i Göteborg. Forude venter hans første World Cup-finale, men der var spænding til sidste forhindring, for flere ryttere var i spil til de 18 pladser, der er åbne for ryttere fra den Vesteuropæiske liga, og Andreas lå på plads nr. 16.

”Alle dem, der pustede mig i nakken, havde redet med 0 og 4 fejl, så det var jeg lidt træt af,” indrømmer Andreas blankt. Det gav naturligvis et ekstra pres inden han red på banen, også vel vidende, at banebyggeren absolut ikke havde bygget en bane, som passer til Darc de Lux e. Darco opdrættet af Pia og Morten Augustinus. Darc de Lux har taget Andreas med til OL, VM og EM og nu også til World Cup finalen i Omaha i starten af april.

”Det var på ingen måde hans bane, den lå ikke til særlig mange,” erkender Andreas, som fortalte at banen var bygget tæt mod svindende i den ovale hal, med store forhindringer og nogle optiske udfordringer bl.a. det gyldne dobbeltspring med to lodrette, som var banens næstsidste forhindring.

”Han kæmpede bare med alt han ejer og har, han bliver hele tiden klogere og stærkere,” fortæller Andreas om Darco. Han skal i øvrigt ikke se ridehuset de næste 10 dage, han skal på ture udenfor i terrænet, og imens er Andreas tilbage i Spanien for at udvikle sine nye stjerner.

Læs også: Andreas Schou har løst billet til World Cup-finalen

Andreas har været i tvivl om, hvordan han forberede Darc bedst muligt på de store baner ved World Cup finalen, hvor, om alt går vel, der skal springes tre dage med en fridag inden finalen.

Andreas er kommet frem til en løsning: ”Jeg tør ikke lade ham ”stå” i 5 uger, derfor tager jeg ham til s’-Hertogenbosh i næste uge, for den kraft man får ved stævner, er svær at lave hjemme,” erkender han. Det giver Darc tre ugers stævnepause inden finalen, og så skulle han være klar til rejsen og stævnet.

Fra Liege til Omaha

Hestene skal rejse fra Liege i Belgien den 31. marts om morgenen, hvilket betyder, at de skal være i lufthavnen dagen før. Der er 7 timers tidsforskel, og det betyder hestene rejser ud kl. 5 om morgenen og lander i Omaha kl. 10 lokaltid. Hestene forlader Omaha den 9 april og lander om morgenen i Liege den 10.

”Jeg håber Darc får en bedre flyrejse end til OL i Tokyo, der havde han transportsyge, og var rigtig dårlig, da han landede i Tokyo,” fortæller Andreas. Heldigvis klarede han hjemturen uden problemer, og der bliver gjort noget ekstra for hingsten på vejen til Omaha. Han får noget ekstra blads i flyet, og så krydser Andreas fingre for, at rejsen går som forventet.

I magasinet Riders NOTEBOOK som netop er kommet ud til vores læsere, kan man læse en artikel, hvor Andreas Schou sætter ord på de fantastiske resultater, han har haft det seneste år, om management af springhestene, og beslutningen om at indkøbe et stort antal ungheste hvert år.