Skip to main content

Andreas Schou i top-100

Det er ikke ofte, vi har haft danske springryttere i top-100 på verdensranglisten gennem årene, men igen denne måned er Andreas Schou under top-100.
| admin

Det har været et travlt år for springrytter Andreas Schou, der sammen med sin bror Christian driver en salgs- og konkurrencestald fra de flotte og funktionelle rammer på Tågerup syd for Kolding. Det har været et særdeles aktivt stævneår for Andreas Schou i 2021, og med to topheste i OL-hesten Darc De Lux og Quadrosson Ask (der nu er solgt), har han arbejdet sig op af den prestigefyldte Longines verdensrangliste til en plads som nr 93 ved udgangen af december.

Foruden deltagelsen med Darc de Lux ved OL i Tokyo i år, har sæsonen også budt på EM-finale i Riesenbeck, Tyskland, hvor han sammen med Konstantin Deeken Künnemann, Zascha Nygaard Andreasen og Søren Pedersen opnåede det bedste holdresultat nogensinde, med en 8. plads.

Læs også:

Vandgraven kostede Andreas finalepladsen ved OL

Danmark sluttede på 8. pladsen – Schweiz vandt

Sæsonen åbnede med en Nations Cup-sejr på hjemmebane ved Equitour Denmark i foråret. Her sejrede danskerne efter omspringning. Det var Zascha Nygaard Andreasen, som cementerede den danske sejr i omspringningen, og med på holdet var desuden Emil Hallundbæk og Konstantin Deeken Künnemann.

Det er altid godt at vinde – især på hjemmebane!

Video: Glade danske springryttere!

Det er også Zascha Nygaard Andreasen, som er næstbedste dansker på ranglisten med en plads som nr. 276, Søren Pedersen (303), Nikolaj Hein Ruus (362), Lars Bak Andersen (460), Lars Nørgaard Pedersen (472), Theodor Linde (530), Konstantin Deeken Künnemann (543), Emil Hallundbæk (610) og Tina Lund (676) udgør sammen med Andreas Schou den danske top ti.

Peder Fredricson og All Inn ved OL i Tokyo. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Svensk dominans

Det er de stærkt ridende svenske springryttere, som dominerer ranglisten anført af ranglistevinder Peder Fredricson. Martin Fuchs (SUI) er rykket op på 2. pladsen fra en 4. plads i november, og han har dermed skubbet tyske Daniel Deusser en plads tilbage. Svenske Henrik von Eckermann ligger på 4. pladsen efterfulgt af Ben Maher (GBR), Scott Brash (GBR), Marlon Modolo Zantotelli (BRA), Kent Farrington (USA), Conor Swail (IRL) og Harrie Smolders (NED).

Se hele ranglisten HER