Skip to main content

Don Olymbrio og Agnete Kirk Thinggaard indtager stævnebanen

Selv om vinteren bliver tilbragt i USA, så forhindrer de varme himmelstrøg ikke den danske dressurrytter i at debutere på hingsten, som hun for nylig overtog fra kollegaen Daniel Bachmann Andersen.
| admin

I november gik der et sus gennem hesteverdenen, da Blue Hors meddelte, at Agnete Kirk Thinggaard overtog tøjlerne på hingsten Don Olymbrio fra Daniel Bachmann Andersen, der med stor succes havde uddannet den charmerende hest til Grand Prix.

– Blue Hors råder over en række internationale topheste. Til at uddanne disse heste til at begå sig på den internationale scene har Blue Hors tilknyttet flere topryttere, som alle har demonstreret, at de kan uddanne dressurheste til mesterskabsniveau. En vedvarende opgave for Blue Hors er således at sikre det optimale match mellem hest og rytter med et formål at forløse ekvipagens talent og dermed præstation.
I det lys har Blue Hors besluttet i tæt samarbejde med Daniel Bachmann Andersen og Agnete Kirk Thinggaard at foretage en rokade, som indebærer, at Agnete fra dags dato overtager ridningen af Blue Hors Don Olymbrio. Daniel har bragt Blue Hors Don Olymbrio til et meget højt niveau og vil nu fokusere på den fortsatte udvikling af sine øvrige topheste, lød det i en pressemeddelelse.

 

Og noget tyder på, at Agnete og Don Olymbrio hurtigt har fundet takten sammen, for ekvipagen har meldt til deres første stævne – og det er ikke et hvilket som helst stævne.
I vinterperioden opholder Agnete sig i USA, hvor hun træner sine heste hos Lars Petersen, der de seneste mange år har haft base i Wellington i Florida. Og det er netop her, hun agter at debutere på Don Olymbrio.
Den 23.-26. januar finder CDI3* sted under Global Dressage Festival, og der kan publikum se Agnete ride Olymbrio, mens hun også melder til start på Blue Hors Zatchmo.

Den dygtige rytter har allerede givet sine mange følgere på de sociale medier en lille forsmag på, hvordan det går med træningen frem til stævnet. Se videoen fra træningen under Floridas bagende sol her.

Se listen over deltagende ekvipager.

Interview med Daniel Bachmann om dressurchampionaterne

Video med Agnete Kirk Thinggaard og tophesten Atterupgaards Orthilia