Skip to main content

Berider Michael Søgaard – årets træner!

”Det er en stor anerkendelse”, udtaler berider Michael Søgaard, der er blevet udnævnt til ”Årets Træner” af sine kolleger i Dansk Ride- Instruktørforening
| admin

Dansk Ride- Instruktørforening har ved sin generalforsamling udpeget berider Michael Søgaard til ”Årets Træner”. En af begrundelserne for valget af Michael Søgaard var, at han bl.a. står bag OL rytter Nanna Skodborg Merrald. Den daværende formand for foreningen berider Torben Frandsen, begrundede også valget af Michael Søgaard i det faktum, at han altid er dedikeret omkring undervisningen og følger mange af sine ryttere til stævner både herhjemme og udlandet.

Michael Søgaard, 52 år er glad for udnævnelsen, især set i lyset af, det er hans kolleger, som har peget på ham til titlen. ”Det er en stor anerkendelse”, siger han.

Michael Søgaard får overrakt en erkendtlighed af formanden for DRIF Torben Frandsen. Foto: privat

Selv blev Michael udlært i begyndelsen af 90’erne. Og selvom han, siden afslutningen på sin læretid, udelukkende har fokuseret på dressur, både i sin egen karriere og som underviser, har han i læretiden været i flere springstalde. Han startede læretiden i Holstebro, hos berider Lise Trier, der var han i tre år, så kom han et år til Ove Bisgaard på Fyn, og derefter til Kasper Olsen på Vilhelmsborg. Da Kasper Olsen stoppede på Vilhelmsborg afsluttede Michael sin uddannelse hos Torben Suhr på Barthahus.

Træner hos Anne Grethe

”Mens jeg var i lære, red jeg hos Anne Grethe Törnblad”, fortæller Michael, og han kommer fortsat hos Anne Grethe to dage om ugen for at modtage undervisning. ”Man bliver hele tiden justeret af, og det giver mig inspiration til at gå videre med det til egne elever”.

Med Nanna til OL

Michael Søgaard har undervist Nanna Skodborg Merrald siden hun havde sit sidste år som ponyrytter. Da hun blev ansat på Blue Hors, var det en forudsætning, at hun fortsat kunne træne hos Michael. Han kommer på Blue Hors ca. hver anden uge i to dage, her underviser han Nanna, Christian Tudela Ruiz og enkelte af de unge ryttere.

Når talen kommer på, hvilke heste han så arbejde med sammen med Nanna, fortæller Michael Søgaard: ”Jeg ser de heste, som er aktuelle og i topform til måske snart at skulle starte. Det er de ældre og de unge, som fx skal gå UVM”.

Foruden Nanna underviser Michael flere ryttere, og han har gennem årene haft ryttere med på EM-landsholdene fra pony- til ungrytter.

Michael Søgaard, i midten mellem holdleder Anne Mette Binder og landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein ved OL i Tokyo, hvor han var med som træner for Nanna Skodborg Merrald. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Rejser med sine ryttere

Michael Søgaard har stor rejseaktivitet, ja han rejser nærmest Europa tyndt med sine elever. Det kan naturligvis være anstrengende, men han trives med det. ”Det er godt at se andre træne, og lære at håndtere det pres der er, på opvarmningen, og løse det”, forklarer han.
Han nød oplevelsen ved OL i Tokyo, hvor han kunne se topryttere arbejde med deres heste i træning og opvarmning.

Aktiv karriere

Selv er Michael i fuld gang med et videreuddanne sin Grand Prix-hest, Slæbækgård’s Santino, som han blev nr. 5 på ved DM i foråret. Michael håber på, at der kommer nogle internationale stævner hans vej i efteråret. Han har flere heste godt på vej i sporten, bl.a. Jukebox med hvem han vandt Bundgaard Byg Cup finalen.

”Jeg er lige begyndt at ride min egen 4-års hoppe, der skal til Eliteskue i Dansk Varmblod”, fortæller Michael, han havde ikke troet, han skulle blive ”unghesterytter” igen, men det går godt, bekræfter han. Sideløbende med Dansk Varmblods Eliteskue på Vilhelmsborg, den første weekend i september, er der også landsstævne, med Bundgaard Byg Cup og Grand Prix, så der forventer han at have flere heste til start. Ellers arbejder han til dagligt for Anne Lyngbye på det smukke ride- og avlscenter Strandagergaard ved Kokkedal.


Om DR-IF

Dansk Ride-Instruktørforenings formål er at samle alle instruktører i Danmark i en forening, således at de står sammen om at udbrede kendskabet til den korrekte, klassiske ridning. Ligesom foreningen i samarbejde med Dansk Ride Forbund står bag ridelærer-, rideinstruktør- og berideruddannelsen. Foreningen er åben for alle, der har undervisning/ridning som erhverv.

Ved generalforsamlingen forleden takkede formand Torben Frandsen af efter mange år i spidsen for foreningen. Bestyrelsesmedlem Karin Nissen trak sig også fra bestyrelsessarbejdet. Det er nu Kristian Skovrider, som er valgt til formand, og Allan Blomgren er nyt bestyrelsesmedlem. De øvrige i bestyrelsen er: Mette Riisager, Nikolaj Kowalski og Louise Christensen.