Skip to main content

Bronze til dressurrytterne ved EM!

“Det er super cool, vi har tre ryttere over 75%,“ sagde Cathrine Dufour til pressen efter sit ridt, som var med til at sikre dansk holdbronze. “Jeg kan ikke huske, hvornår det sidst er sket for Danmark, det er stort for sporten,” fortsatte hun.
| admin

Danmark vandt bronze for hold ved EM i Hagen efter Tyskland og England, men med meget lille margin til sølvmedaljen. Det er et pragtfuldt resultat for dansk dressursport, og en glimrende optakt til VM på hjemmebane i Herning til august næste år.

Vejen mod bronze

Danmark ”overnattede” på andenpladsen i holdkonkurrencen ved EM i Hagen, og der tegnede sig et billede af en medaljekamp mellem Tyskland, England, Holland, Sverige og Danmark – som sædvanligt, fristes man til at sige. På andendagen var det Daniel Bachmann Andersen, som åbnede for Danmark med den blot 9-årige DV-vallak Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic.

Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell ligger individuelt på 8. pladsen. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Marshall-Bell går med en vældig bagbensaktion, og da han debuterede i Grand Prix i vinter, næsten for meget. I løbet af de seneste måneder har Daniel, som sædvanligt, lavet et godt arbejde, og ved EM i Hagen kulminerede det (foreløbigt) med et særdeles harmonisk og smidigt udtryk. Fortsat med stor bagbensaktion, men nu mere smidigt og afspændt, og med en forbedret forbensaktion, så det samlede udtryk blev harmonisk og en fryd for øjet. Daniel formår at holde den unge hest i en flot form, og naturligvis mangler Marshall-Bell lidt styrke til endnu at score toppoints, fx i pirouetterne, men serierne er flotte, store og gennemsprungne, og den sidste midterlinje blev en smuk afslutning på et program, der af dommerne blev vurderet til 76,366%

Den tyske toprytter Sönke Rothenberger var gæst i EM-studiet, og han udtrykte stor begejstring for den danske hest, og for Daniels måde at ride og uddanne hesten på. Selv var Daniel begejstret over sit ridt og sit resultat:

”Det er bare fedt, jeg er bare så stolt af ham. Han var med mig hele vejen,” indleder Daniel Bachmann Andersen, og han fortsætter ”Der hvor han mangler styrke, hjælper jeg ham, og giver lidt mindre gas. Og de steder, hvor han kan få en god score, som i serier, piaffe og passage, red jeg for det.”

Cathrine Dufour og Bohemian sluttede individuelt på 4. pladsen. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Bohemian og Dufour brillierede

Cathrine Dufour lagde ud med en tårnhøj score på over 84% og hun holdt den stort set hele travprogrammet, hvor deres piaffer samt overgange ind og ud af piaffen var lige til lærebogen. Galopprogrammet blev afviklet med stor sikkerhed, og så kom den første galoppiruette, og fejlen der, kostede Dufour en absolut topplacering. Hun fortæller:

”I galoppirouetten til venstre troede jeg, at han ville dreje en lille smule for meget, og da jeg korrigerede ham, blev det måske lige for meget, og han reagerede. Han er en tændt hest og reagerer virkelig hurtigt og skarpt.”

Den anden pirouette var flot, så Cathrine kom hurtigt tilbage, og hun bekræfter, at hun overordnet set er glad for sit ridt.

”Selvfølgelig er jeg træt af vi havde den store fejl, men vi skal også prøve noget nyt, hver gang vi går ind i arenaen, for vi vil også udvikle os. Hvis vi altid gør det samme, får vi kun det samme. Vi skal forsøge at skubbe til os selv, og så er marginen lille,” bemærkede Cathrine i interviews med pressen i mixzone efter sit ridt, der blev vurderet af dommerne til 79.721% og en individuel 4. plads efter Jessica von Bredow-Werndl 84.099 %) Isabell Werth (79.860 % ) og Charlotte Dujardin (79.829 %)

Holdkonkurrencen fordelte sig således:

Guld Tyskland med 238.944

Sølv Storbritannien med 232.345

Bronze Danmark med  231.165

4. plads Sverige med 225.389

Se uddrag af Cathrines ridt her:

https://www.facebook.com/DufourDressage/videos/4922194274476407/


Programmet ved EM i Hagen i store træk

U25-rytterne rider holdkonkurrence onsdag fra kl. 16.00 med medalje ceremoni kl. 20.20

Seniorrytterne rider individuelt i Grand Prix Special torsdag kl. 17.00 med medalje ceremoni kl. 23.00
U25-rytterne har hviledag

U25-rytterne rider U25 Grand Prix, del 1 individuel fredag kl. 08.00
Seniorrytterne har hviledag

U25-rytterne rider U25 Grand Prix, del 2 individuel lørdag kl. 8.00 med medalje ceremoni kl. 12.30
Seniorrytterne rider Grand Prix kür, individuelt lørdag kl. 13.00 med medalje ceremoni kl. 16.15

U25-rytterne rider U25 Grand Prix Kür, individuelt søndag kl. 9 med medalje ceremoni kl. 12.30

Se mere om stævnet i Hagen HER Se start- og resultatlister

Se seniorrytterne fortælle om deres målsætninger for EM i Hagen:

Nanna Skodborg Merrald melder klar til EM på Atterupgaards Orthilia: Video: Nanna Merrald har fundet alle knapperne på Orthilia – Zibrasport Equest

Daniel Bachmann Andersen ser frem til igen at være på landsholdet. Hør ham fortælle: Video: Daniel Bachmann er stolt af at være på holdet – Zibrasport Equest

OL-reserve Charlotte Heering glæder sit SÅ meget til EM: Video: Jeg glæder mig vildt meget! – Zibrasport Equest

Cathrine Dufour er glad for, hvor fint Bohemian har taget rejsen hjem fra Tokyo, så hun er klar til at give gas, og glæder sig til igen at ride sin nye, flotte kür. Hør hende fortælle her: Video: Dufour tror på holdet til EM – Zibrasport Equest