Skip to main content

Cathrine Dufour: En stor dag for dansk dressur!

Cathrine Dufour, Carina Cassøe Krüth og Daniel Bachmann gik på podiet i Grand Prix kür alle med deres personligt bedste resultat.
| admin

Det personligt bedste resultat, det var det, Cathrine Dufour og Bohemian leverede med lethed og elegance inde i Jyske Bank Boxen i Vodskov Bolighus 5-stjernede Grand Prix. Hun brød barrieren ved 90% og publikums jubel var ved at ryste Boxen. Der var en fantastisk stemning under hele klassen, hvor de danske ryttere gav alt for dommere og publikum. Cathrine scorede adskillige 9-taller og 9,5 i passage og overgange, og så blev det til flere 10-taller for harmoni og koreografi samt sværhedsgrad og rene 10-taller fra samtlige dommere i kategorien: fortolkning af musikken.

“Allerede i går føltes han godt inde i Boxen, det var en stor glæde for mig, og publikum er skøre på den bedst mulige måde. Han har udviklet sig godt, og i da følte jeg vi dansede til musikken. Det var et stolt øjeblik for mig på podiet sammen mine tre kolleger og bedste venner,” sagde Cathrine Dufour efter sejren.

Cathrine Dufour og Bohemian blev tiljublet på æresrunden. Foto: Kee Frandsen

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera dansede ind på andenpladsen med 86,995% hvor de frie traver, sidebevægelser gav hende flere 9-taller. Også Carina scorede flere 10-taller for koreografi og fortolkning af musikken. Og igen begyndte publikum at klappe, da Carina red ind på den sidste midterlinje, og da hun hilste af for dommerne, og krammede Danse, ville jublen ingen ende tage.

“Jeg havde den bedste følelse i dag, og hun forbedre sig konstant især i piaffe og passage. I går havde jeg igen nogle små fejl i Grand Prix’en, en dag må jeg ride den uden fejl – det er ret irriterende,” sagde Carina Cassøe Krüth med et smil. “Min følelse i dag derinde var super. Jeg sagde til Daniel: For mig er det en holdsejr i dag. Det er en stor sejr for dansk dressur.”

Daniel Bachmann Andersen fulgte med de to stærke kvinder ind på podiet, da han i lighed med Carina og Cathrine opnåede sin personlig bedste score på Marchall-Bell med 83,795% Det var blot parrets 3. kür, og Daniel var meget tilfreds med sin uerfarne hest. “Det er en hel vild følelse, at have en så ung og uerfaren hest, som bare går ind og præstere foran publikum. Jeg er så stolt af dansk dressur, og af at være dansk og en del af dette team. vi inspirerer hinanden til at blive endnu bedre,” sagde han.

Tre danske ryttere på podiet i 5-stjernet dressur i Boxen: Catrine Dufour, Carina Cassøe Krüth og Daniel Bachmann Andersen. Foto: Kee Frandsen

Bevæget overdommer

Susanne Baarup var overdommer i klassen, og skal være chef for dommerne ved VM i dressur i Herning til august, og hun var bevæget over det, hun havde oplevet. “Det er en del af en rejse, at se den “nye” generation af danske dressurryttere på vej med yngre heste og de præstere så godt. Og som Daniel sagde, da han testede de 5-årige heste i Unghestechampionatet, er det så vigtigt at den grundlæggende ridning og uddannelse er på plads, og det er det vi kan se resultat af i dag. Jeg er så stolt af også at være en del af dette. Klassen har var virkelig verdensklasse.

Se resultatet af klassen HER