Skip to main content

Cathrine Dufour er næst mest vindende i verden

På en liste over de dressurryttere, som har tjent mest i sporten det seneste år, indtager Cathrine Dufour en andenplads med Bohemian
| admin

Årbogen Hippomundo har set på ranglister og resultater i international sport i 2020. I dressur er det Patrik Kittels Delaunay (Old) e. Dr. Doolittle/Feinbrand der topper listen over de mest vindende heste med en indtjening på 39.299 Euro svarende til knap 300.000 kr. indtjent på seks starter. På andenpladsen finder vi den eneste danske ekvipage i top-ti, nemlig Cathrine Dufour og Bohemian (Westf) e. Bordeaux/Samarant – de har tjent 32.400 Euro i 2020 på fire starter. Cathrine er også næstmest vindende rytter i 2020 – kun overgået af Isabell Werth, som har tjent godt 62.000 euro på 21 starter, mens Cathrine har tjent godt 52.000 Euro på otte starter.

– Det er sådan et sjovt begreb med præmiepenge, jeg rider ikke efter præmiepenge. Og de penge jeg tjener, bliver brugt til at ride stævner for, fortæller Cathrine Dufour- Præmiepengene hjælper med at dække de mange udgifter, som er forbundet med stævnestart.

athrine Dufour er verdens næst mest vindende rytter på Bohemian. Foto: FEI/Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Cathrine Dufour er verdens næst mest vindende rytter på Bohemian.
Foto: FEI/Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– Præmiepengene hjælper med at dække udgifterne til at have mit team med mig til stævner, som fx at have træneren med. Præmiepengene hjælper også til at jeg kan gøre noget ekstra for hestene, for så kan jeg få råd til at få fysioterapeut Gitte Søbye med til stævnerne, forklarer Cathrine Dufour.

Den mest succesfulde avlshingst, i forhold til deres afkoms indtjening er Glock’s Johnson TN (KWPN) e. Broere Jazz/Flemmingh efterfulgt af Sandro Hit og Bordeaux. Den mest succesfulde morfar er ikke overraskende Donnerhall (OLD) e. Donnerwetter/Markus efterfulgt af hans søn De Niro og med KWPN-hingsten Ferro på tredjepladsen.

På springsiden topper Quintero Ask e. Quantum (Holst) listen over mest succesfulde faderhingste, men den mest succesfulde morfar er For Pleasure e. Furioso II/Grannus (Hann) fulgt af danskejede Quidam de Revel e. Jalisco B/Nankin (SF).
På listen over de 10 bedste 6-års heste finder vi Tailormade Chalou Sare e. Tailormade Chaloubet/Sandro Boy redet af Nicolas Pedersen, søn af landsholdsrytter Søren Pedersen.
Den mest succesfulde avler af både spring- og dressurheste er Gestüt Lewitz ejet af Paul Schockemöhle (GER).

– Jeg rider ikke efter, hvor der er flest præmiepenge. Jeg er meget selektiv med mine starter, for ikke at slide for meget på hestene. Derfor vælger jeg at starte steder, hvor man kan tjene mange points til verdensranglisten, men det er jo også typisk der, hvor der er flest præmiepenge, slutter Cathrine Dufour.