Skip to main content

Cathrine og Cassidy vandt DM med en suveræn kür

Den danske mester i dressur 2020 er nu fundet efter en spændende eftermiddag i Uggerhalne, hvor både prinsesse Benedikte og kronprinsesse Mary overværede finalen. Cathrine Dufour og 17-årige Cassidy vandt deres fjerde seniormesterskab sammen.
| admin

De bedste dressurryttere har lørdag og søndag været samlet i Uggerhalne for at kæmpe om årets Danmarksmesterskab i dressur.

I Grand Prix lørdag eftermiddag tog Cathrine allerede afsæt til den endelige sejr, da hun og Cassidy red et program til intet mindre 80 procent.

Hun fik dog konkurrence af en anden kvinde – nemlig Carina Cassøe Krüth på yndige Heiline’s Danciera. Ekvipagen tog publikum og dommere med storm. Hele 78,040 procent fik de for deres ridt.

Tredjepladsen blev indtaget af Andreas Helgstrand og Fiontini med 74,620 procent.

Søndagens kürprogrammer kunne dermed sagtens vende op og ned på placeringrækkefølgen.

Hilsen til Matiné

Først på banen af de tre bedst placerede var Carina.

Hun red et energisk program med music fra bl.a. Fame, og det var noget, der kunne få publikum til at klappe det bedste, de havde lært. Og dommerne må også have klappet lidt i deres hænder over ridtet. I hvert fald bedømte de præstationen til 82,343 procent.

Andreas og Fiontini havde dermed lidt at leve op til efter Carinas flotte kür. Den rutinerede herre har præsteret utallige gange på dette niveau, men samarbejdet med Fiontini er stadig relativt nyt – og så red de faktisk med musikken, som han også benyttede til Matinés kür. 78,250 blev resultatet .

Men Cathrine og Cassidy beviste, at deres parløb er noget ganske specielt. Flere 10-taller blev den stærke kür overdynget med, og det samlede resultat for programmet blev intet mindre end 87.925.

Dermed kan Cathrine og Cassidy kalde sig Danmarkmester i dressur 2020.

Kongelige klapsalver

DM-finalen satte et punktum for et flot stævne i det nordjyske. Selv om Covid-19 har medført en del begrænsninger i forhold til de tidligere år, så har der ikke skortet på dressur på højt niveau.

Og endnu engang blev det klart for alle, at hestesport har en særlig plads i det danske kongehus. Prinsesse Benedikte var som altid på plads på tilskuerrækkerne, og i kraft af sin rolle som protektor for stævnet overrakte hun præmier til de dygtige vindere i flere klasser.

Kronprinsesse Mary ville heller ikke gå glip af dansk dressur, når det er allerbedst. Søndag brugte hun derfor på stævnepladsen, hvor der blev afviklet finale i DRF Elevskole Cup og førnævnte DM for seniorer.

Se hele resultatlisten

Gense interviewet med Cathrine før DM

Cathrine om sit valg af Cassidy til finalen