Skip to main content

Daniel Bachmann: Masser af stjerner i stalden

Eurodressage kunne i den forgange uge fortælle, at Daniel Bachmann Andersen havde fået Sissy Max-Theurers otteårige holstenerhingst Caracciola MT i ridning. Vi har snakket med den danske Grand Prix-rytter om, hvilke stjerner han også har på vej.
| admin

Zibrasport Equest besøgte i efteråret Daniel Bachmann Andersen på smukke Kleppenhus, hvor han og familien nu har base. Daniel har nemlig lejet sig ind hos den norske landsholdsrytter Cathrine Rasmussen.

Og livet som selvstændig virker til at være det helt rette match til den tidligere Blue Hors-rytter. I hvert fald sætter Daniel sig hver dag i sadlen på dressurheste med masser af potentiale.

En af de seneste tilføjelser i stalden er den udtryksfulde avlshingst Caracciola MT – stillet til rådighed af den østrigske OL-rytter Sissy Max-Theurer.

Hingsten har tidligere deltaget i Bundeschampionatet og VM for ungheste. At det er en kommende Grand Prix-hest, Daniel har ansvaret for, lægger han bestemt ikke skjul på. Potentialet er simpelthen ikke til at overse hos Caracciola.

– Det er en mega god hest, og han har ingen begrænsninger. Han indeholder alt det, jeg gerne vil have: Super grundgangarter og arbejdsvillig.

Daniel Bachmann Andersen

– Jeg begyndte at lave ettere i sidste uge, og han tager så godt imod. Jeg er meget glad for at have sådan en hest. Derudover har han en fed alder, og der er lavet et rigtig fint grundarbejde, lyder det fra Daniel.

Ifølge ham er der faktisk ingen grænser for, hvad hingsten, der er efter Chin Champ/Calido, kan opnå i fremtiden.

– Jeg ser en Grand Prix-hest for mig, fordi han har virkelig talent, og så er han også sindssyg smuk.

Jeg tror, der kommer til at gå et års tid, men man ved aldrig.

Lige nu handler det om, at Caracciola får mere styrke i ryggen. Det skal være på plads. Jeg rider ikke så mange øvelser, men har mere fokus på at bygge overlinjen op. Han har nemt ved at lære øvelserne.

Zack-talent og en erfaren herre

Det skorter ikke på heste med gangformåen og talent for passage og piaffe på Kleppenhus.

Daniel har begejstring i stemmen, da han remser op, hvad der ellers står og guffer hø i boksene.

– Jeg har også en Zack-hingst fra Sissy. Den er opvokset på Blue Hors, men jeg har ikke set den nogensinde, da jeg var ansat. Han blev sendt tilbage i Tyskland, da han skulle sadelkåres. Den blev sidenhen købt på auktion, og jeg fik ham herop. Det er lidt skægt. Det er en megagod hest.

Jeg har rigtig mange gode heste – jeg føler mig meget privilegeret, fastslår den 30-årige fyr, der i december deltog i finalen i Louisdor-Preis på den dengang kun otteårige Marshall-Bell.

– Jeg rider også en 15-årig, og den har springafstamning. Den har ikke gået så mange stævner, men han er så god. Det er ham, jeg satser på de store ting i løbet af foråret. Så jeg venter faktisk bare på stævnerne. Han er sikker og har erfaring, slutter Daniel.